CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma kiderül? Mit akarnak eltitkolni a kerületvezetők a csepeliek elől?

2022. január 27. 00:02 - csú

csepeli_kepviselo-testulet_2019-tol.jpgMi az oka, hogy a polgármester zárt ülés keretei között akar tárgyalni egy alkotmányügyi panasz benyújtásáról a Kúria egyik döntése ügyében? Mi lehet az a titkos ügy, amelyről nem szeretné, ha a csepeliek is megismernék? Mitől fél, amikor előbb-utóbb úgyis minden kiderül, még Csepelen is? 

Ma tartja első idei ülését a polgármesteri hivatal nagytanácstermében a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Bár nem jelzik, de tény, hogy az ülés nyilvános, azon minden 14 éven felüli részt vehet.

Az utoljára kedden módosított meghívó szerint 11 napirend tárgyalását javasolja a testületnek a polgármester. Lehetséges azonban, hogy, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a testületi ülésen további előterjesztéseket terjeszt még a testület elé ‑ sürgősségre hivatkozva. Kérdésink a következők:

Napirend-tervezet 1. pontja: (9. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, bizottsági tagok és tanácsnokok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló 4/2021. (III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Javaslat a 321/2019. (XI.06.) számú Kt. határozat módosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:
1) A polgármester új „illetménye” a kormány döntése és a javaslat szerint 1,3 millió forint. Ez a 2019-es alakuló ülésen jóváhagyott kereseténél (illetmény+költségtérítés) 10,4 %-kal magasabb, azonban most nincs szó a dokumentumban a polgármester költségtérítéséről. Miért? Talán azért, mert

megszüntetésre került? Ha egyébként nagysága maradt a 2019-es szinten, akkor a keresetnövekedése 26,4 %. Lehet, hogy Borbély úr is sokallja növekedést?

2) A képviselők tiszteletdíját a 2019-es alakuló ülésen jóváhagyottakhoz képest a javaslat 20,3 százalékkal akarja növelni. Ezzel akarja leszerelni a saját frakciójában, a Németh Szilárdhoz hű frakciótagokban, illetve az ellenzék soraiban vele kapcsolatos, egyre növekvő ellenérzéséket? 

3) Egyeztetett-e javaslatáról a polgármester a képviselő-testület frakcióvezetőivel, ha nem, miért nem? 

4) Több kerület polgármestere, egyes esetekben a képviselők is – a szociális feszültségek, a COVID19 miatti válsághelyzet –, miatt, felajánlotta/felajánlották a kormány által javasolt a keresetek növekedését eredményező plusz összegeket, valamilyen szociális célra. Tervez-e ilyet bejelenteni a polgármester?

Napirend-tervezet 3. pontja: (1. sz. előterjesztés)

Javaslat a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2022. évi megosztásáról szóló rendelettervezet véleményezésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: 

Miért nem tartalmazza a javaslat a kormány által már második éve bejelentett iparűzési adó 50 %-os csökkentése miatti valós számokat, amelyekből látni lehetne, mennyit vesztett Csepel a kormány intézkedései miatt?

Napirend-tervezet 5. pontja: (3. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztására

Előterjesztő: dr. Szeles Gábor jegyző

Kérdéseink:

A 3 fős választási bizottság javasolt tagjai között 2 fő 2019-ben is tagja volt az akkori választási bizottságnak, annak amely több döntésével komoly vitát váltott ki, némelyiket még a bíróság sem fogadta el. Ráadásul egyik javasolt tag, 2021 óta, határozatlan időre szóló megbízásos szerződéses viszonyban van a polgármesterrel. Mi az oka az erősen vitatható, a választási bizottság pártatlanságát megkérdőjelező, sokak szerint összeférhetetlenséget okozó javaslatnak? (Lásd még: https://csepeliek.blog.hu/2022/01/23/gubacsi_hid_corvin-csomopont_haros_az_ellenzeki_fogadooran_valasztasi_kirakos_a_keruletvezetoknel_eg#more16821326

Zárt ülés:

Napirend-tervezet 11. pontja: (7. sz. előterjesztés)

Javaslat Alkotmányjogi panasz benyújtására a Kúria Kfv.V.35.349/2021/4. számú ítélete ellen

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk:

Mi az oka, hogy a polgármester zárt ülés keretei között akar tárgyalni egy alkotmányügyi panasz benyújtásáról a Kúria egyik döntése ügyében? Mi lehet az a titkos ügy, amelyről nem szeretné, ha a csepeliek is megismernék? Mitől fél, amikor előbb-utóbb úgyis minden kiderül, még Csepelen is? 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616824672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása