CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kibújt a szög a zsákból Csepelen! Se kép, se hang! Félő- és félvezetők

2022. február 23. 00:02 - csú

csepeli_fidesz-frakcio_varosvezetok_2021-es_foto.pngNincs itt semmi látnivaló, ez a csepeli Fidesz-frakció. Borbély Lénárd nem akarja, hogy a csepeliek lássák, hallják, mit művelnek a fideszes képviselők, tisztségviselők a kt-üléseken, ezért  inkább újra és újra megsérti a saját maga által is megszavazott Kt-határozatot, de nem lesz  közvetítés a polgármesteri hivatalból. Blogunk  több kérdést tett fel a legutóbbi képviselő-testületi ülés meghívójában megjelölt napirendekkel kapcsolatban. A Németh-Borbély féle 12 évnyi fideszes hagyományokat követve most sem kaptunk választ, de azért kibújt a szög a zsákból, és azóta is bökdösi a csepeli közélet résztvevőit...

https://csepeliek.blog.hu/2022/01/27/ma_kiderul_mit_akarnak_eltitkolni_a_keruletvezetok_a_csepeliek_elol

Az ellenzéki támogatás hiányában is megszavazták a képviselő-testületi tagok és a tisztségviselők új bérét, az alábbiak szerint:

> Polgármester: 1.300.000 forint illetmény +15 % költségtérítés, összesen 1.553.500 forint + ingyenes gépkocsihasználat.

> Alpolgármesterek: 1.170.000 forint illetmény + 15 % költségtérítés, összesen 1.345.500 forint + ingyenes gépkocsihasználat évi 30.000 km-ig. (3 fő)

> Bizottsági tagok: 450.000 forint (5 fő)

> Bizottsági alelnök: 500.000 forint (1 fő)

> Bizottsági elnökök: 600.000 forint (3 fő)

> Tanácsnokok: 600.000 forint (4 fő)

> A Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke: 650.000 forint.

Természetesen más témákról is tárgyalt a testület. Az utolsó, a

„Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról” című anyag körül komolyabb vita bontakozott ki. Mivel a polgármesteri előterjesztésben sok helyen hiányzott a korábbi, esetenként 8-10 éve hozott határozatok végrehajtásának további halasztásának indoklása, volt ügyrendi javaslat a napirend levételére. A testület fideszes többsége elutasította. A vita során felvetődött, képviselői kérdésként, hogy kb. hét éve szerepel a költségvetésben egy 80 milliós tétel, a helyi önkormányzati televízió  visszaállítására.

Mi az oka, hogy nincs végrehajtva ez a határozat sem? Borbély úr válaszában csak nehezen mondta ki, de végül is „kinyögte”: nem kíván ilyen célú előterjesztést beterjeszteni a testület elé. Egyébként meg az a 80 milliós tartalék jól jön évente. Ennyit a polgármester lakossági tájékoztatáshoz, a nyilvánossághoz való hozzáállásáról. Fél, mert a kamera esetleg bemutatná: a király és csapata meztelen. Az ülés vége felé ráadásul a fideszes frakcióvezető nyílt vitába keveredett Ábel Attila alpolgármesterrel, amit neki kellett lezárnia. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416959884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása