CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ciki helyett coki! Ha nem háborognak, akkor még biodíszlet is lehet belőlük...

2022. március 05. 00:01 - csú

penzszoras.jpgMiért éppen március 31-ig, vagyis véletlenül pont a választásig kell kiszórni a laptopokat, amikor jelenleg kormányzati ukázra tilos a digitális oktatás. Eddig miért nem volt fontos az osztogatás, noha a 2016-ban elfogadott Digitális Oktatási Stratégia alapján a pedagógusoknak 2019-re kellett volna állami laptophoz jutniuk? S ha már a DOS, akkor hogyan áll az ígéret, hogy 2020-ra minden iskolában szélessávú internet és megfelelő kapacitású wifi segíti majd az oktatást?

Kattogó fényképezők és villogó vakuk kereszttüzében kényszeredetten-zavartan mosolygó diákok és tanárok, magabiztos arccal a kamerába néző politikusok, köztük megannyi laptop szépen bedobozolva: Szentendrén, Nyíregyházán, Balatonfüreden, Salgótarjánban, Miskolcon vagy éppen Nagykanizsán uniós pénzből tolja meg a választási kampányt a kormány. Arra is ügyelve, nehogy disszonáns hangok keveredjenek a propaganda-diadalmenetbe, a nemkívánatos sajtónak kívül tágasabb, neadjisten olyat is kérdezne, amire

válaszolni ciki. Inkább tehát coki.

A közelmúltban jelentette be a kormány, hogy 560 ezer tanulói és 55 ezer tanári laptopot vásárol 200 milliárd forintért, az első merítést pedig már el is kezdték kiosztani, persze megfelelő külsőségek között: közoktatási potentátok, helyi főméltóságok, köztük - egészen véletlenül - az érintett körzetek áprilisban csatasorba álló kormánypárti képviselői. Akiknek amúgy pontosan annyi közük van a projekthez, mint ellenzéki riválisuknak, de mondhatnánk a sarki fűszerest, a dunai halőrt, vagy az Angliában mosogató pedagógust is.

Erre persze szívesen rákérdeztünk volna, ahogyan arra is, miért éppen március 31-ig, vagyis véletlenül pont a választásig kell kiszórni a laptopokat, amikor jelenleg kormányzati ukázra tilos a digitális oktatás. Eddig miért nem volt fontos az osztogatás, noha a 2016-ban elfogadott Digitális Oktatási Stratégia alapján a pedagógusoknak 2019-re kellett volna állami laptophoz jutniuk? S ha már a DOS, akkor hogyan áll az ígéret, hogy 2020-ra minden iskolában szélessávú internet és megfelelő kapacitású wifi segíti majd az oktatást?

Apróbetűs rész: a középiskolai felvételi eljárás utolsó napján leálltak az Oktatási Hivatal weboldalai, bizonytalanságban tartva diákok tízezreit. Ha nem háborognak, még biodíszlet is lehet belőlük.  

Forrás: Vas András (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3317706138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása