CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A nyomás és a káosz maradt a csepeli utakon, de vannak már e-kamionok is

2022. március 10. 00:02 - csú

zsufoltsag_a_csepeli_utakon_zsufolt_dugo.jpgA csepeli közlekedési helyzet csak romlott, ma már ez fejlődésünk egyik legnagyobb „kerékkötője”, s ehhez a METRANS kamionforgalma is jelentősen hozzájárult. Az új fejlesztést ugyan üdvözölni lehet és érdemes, de látni kell: közútjaink leterheltsége nem fog változni, a hatalmas kamionforgalom tönkre teszi útvonalainkat, az utak melletti házakat

Az elsősorban gazdasági kérdésekkel és a technikai újdonságokkal foglalkozó média tette közzé, hogy a METRANS csepeli vasúti termináljáról „kigördült Magyarország első elektromos meghajtású konténerszállító kamionja.” 

https://piacesprofit.hu/klimablog/ezt-latni-kell-megjelent-magyarorszagon-az-elso-olyan-e-kamion-melynek-ossztomege-a-hagyomanyose-es-megis-ugyanazt-a-szallitasi-teljesitmenyt-tudja/ 

A csepeli önkormányzat engedélyével, a volt Csepel Művek területén 2017-ben letelepült cég „..fő profilja a termináltól terminálig történő nemzetközi konténeres vasúti áruszállítás, de számos esetben közúti partnerek bevonásával „háztól-házig” történő kombinált logisztikai feladatokat is teljesít.” 

Blogunk annak idején többször is foglalkozott a METRANS Kft csepeli letelepedésével. Nem értettünk egyet a cég Csepelen való megjelenését támogató önkormányzati hurrá optimizmussal. Néhány

akkori cikkünk elérhetősége:

https://csepeliek.blog.hu/2016/03/02/zaj_por_metrans_ujabb_mereg_miert_nem_alhatnak_majd_a_csepeliek

https://csepeliek.blog.hu/2017/01/19/a_duna-parti_metrans-ugy_a_csepeli_illetekes_elvtars_kodositesevel 

Azóta a csepeli közlekedési helyzet csak romlott, ma már ez fejlődésünk egyik legnagyobb „kerékkötője”, s ehhez a METRANS kamionforgalma is jelentősen hozzájárult. Az új fejlesztést ugyan üdvözölni lehet és érdemes, de látni kell: közútjaink leterheltsége nem fog változni, a hatalmas kamionforgalom tönkre teszi útvonalainkat, az utak melletti házakat, ezzel csökkenti azok értékesítési lehetőségeit. Az úgynevezett e-kamion önsúlya 130 kilogrammal növekedett, de össztömege nem változott, azaz az utakra nehezedő súlya nem változott. Minden maradt a régiben, bár némileg kevesebb káros anyagot írhatunk a METRANS számlájára. 

Megjegyzés: a csepel.hu-n egy sor sem jelent meg a hírből, igaz az önkormányzat vezetése nem nagyon foglalkozik a csepeli gazdasági vállalkozásokkal, eredményeikkel, gondjaikkal. Pláne a választási küzdelem közepette. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6117503124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása