CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen: Harc a szavazatokért - Ostobaságok Németh Szilárdtól és főnökétől – Mi derül ki ma éjszaka?

2022. április 03. 00:00 - csú

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_11.jpgArra a kérdésre, hogy miként alakul, 2018-as 72,65 % -os részvételi arányhoz képest a mai, 2022-es országgyűlési képviselő-választáson résztvevők száma és mi lesz a voksolás eredménye,  este kapunk választ.  Ami biztos: A 17.sz. OEVK-ban (Csepel-Soroksár)  412 fővel (0,55 %-kal) csökkent a névjegyzékben szereplők száma.  2022. január 1-én 74.797 fő szerepelt a választási névjegyzékben. A négy évvel ezelőtti adatokhoz képest  jelentősen, 3.232 fővel (4,1 %-kal) csökkent a választókerületben a választópolgárok száma.

Utcafórumot tartott hétfőn Gyurcsány Ferenc Csepelen, a Sétáló utcában. Az ellenzéki hívek, szimpatizánsok mellett megjelentek a kormányt támogató erők is, táblákkal, hangszórókkal próbálták megzavarni az ellenzéki összefogás rendezvényét, sikertelenül. A DK elnöke, aki most Szabó Szabolcs és a Pest megyei 8. sz. választókerület jelöltje, Jószai Teodóra mellett kampányolt, a fórumon, többek között azt mondta, hogy 

„...hazám az elmúlt 12 évben tönkrement”…, majd megjegyezte „a Fidesz zsákutcába vitte az országot – szociálisan, gazdaságilag és nemzetközi kapcsolatainkat tekintve is, ebből pedig ki kellene törni.” https://hvg.hu/itthon/20220329_Gyurcsany_Ferenc_utcaforum_Csepel?s=hkű

……….

Németh Szilárd képviselőjelölt a közösségi oldalán közölte, hogy

a fideszesek a „legvastagabb falon” is átmennek, csütörtökön közreadta, hogy minden csepeli és soroksári iskolaigazgatónak, óvodavezetőnek, lelkészi kör tagoknak megküldte a „Férfinak és nőnek teremtette őket” c. kötetet, amelynek alcíme „A »GENDER a nevelésben«  kérdésről folytatandó dialógus szolgálatára”. A könyvecskét a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció adta ki még 2019-ben. Természetesen Németh azt küldözget ki, amit akar, s amire van pénze, vagy amit a fideszes kampányguruk előírnak. Nekünk pénz, paripa híján csak néhány megjegyzésünk van: 

> A kiadványt a Ferenc pápa nem írta alá, tehát nem hivatalos „végső válasz” a témában. 

> A Szentszék kommunikációs tanácsadója James Martin jezsuita pap „szerint a »hagyományos felfogás«, hogy Isten az embert »férfinak és nőnek teremtette« már ellentmond a legújabb kutatási eredményeknek, ….arra a hiedelemre épül, amely szerint egy személy nemét kizárólag a látható ivarszervei határozzák meg, amelyről napjaink tudománya már bebizonyította, hogy az emberek osztályozásának helytelen (sőt káros) módja.” 

https://felszabter.blog.hu/2019/06/12/reakcio_a_vatikani_dokumentumra_a_genderrol

> Csütörtökön a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) reagált Orbán Viktor egri kampánybeszédére, amelyből Németh az ihletet meríthette a kiadvány terjesztésére. A szakszervezet szerint „a kormányfő ostobaságokat beszélt. Felszólították, fejezze be a pedagógusok elleni hangulatkeltést.”  

https://24.hu/belfold/2022/03/31/genderorulet-orban-viktor-tanarok-nepszavazas/?fbclid=IwAR1T6xC3IKQ8GigatdQE78X0B4gEUZ5RuXVdZmzent5TM87yrvRLelT3DE4 

Szerintünk Némethnek is, elavult nézetek terjesztése és az oktatási intézmények, a tanárok vegzálása helyett, el kellene olvasni a pedagógusokat képviselők véleményét, amelyből egy részt idézünk: 

„Az iskolákban, óvodákban nincs »genderőrület«, úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani. A szakszervezet szerint a népszavazási kérdéseknek „sincs semmiféle alapja”, ha csak ez akadályozza a kormányfőt, hogy „végre emberhez méltó javadalmazást adjon a közoktatásban dolgozóknak”, akkor megnyugtatják, aggálya alaptalan, máris intézkedhet a béremelésről, a munkaterhek csökkentéséről”

……….

Az ellenzéket támogató, kitöltött szavazólapokat találtak Erdélyben Maros megyei Jedd mellett. https://444.hu/2022/03/31/az-ellenzeket-tamogato-kitoltott-szavazolapokat-egettek-erdelyben?fbclid=IwAR169D-vYppyuLB_C8IqHK_gxxdC-VgL6eJsuqxL0_QNFXKfRyP_10fH60k A kormányzati és a helyi fideszes sajtó elhallgatja a történteket, miközben a TASZ és a Nemzeti Választási Iroda is feljelentést tett az ügyben, míg a román rendőrség nyomozást indított. (Népszava, 2022. április 1.) A Népszava által megkérdezett szakértő szerint az ügy „minden eddiginél jobban aláássa a bizalmat...amikor azt hinnénk, hogy az elkövetett csalásoknak és visszaéléseknek már nincs újabb szintje, kiderül, hogy ellenzéki szavazólapokat szemétre dobnak, elégetnek.” Az ellenzék szerint azonnal meg kellene semmisíteni a határon túli levélszavazatokat. 

Eközben a Vajdaságban szabálytalanul a pártaktivisták kézbesítik a szavazólapokat, de sok, csalásra utaló példa olvasható az interneten ausztriai, kanadai magyarok, sőt a hazai olvasók leveleiből is. Szóval, ahogy a 444.hu-n olvasható, „Egy demokratikus választás nem így néz ki”.

……….

A telex.hu pénteken közzétette a választási névjegyzékben szereplők számának alakulását: „Négy hónap alatt több mint 24 ezer fővel csökkent a választási névjegyzékben szereplők száma.  https://telex.hu/valasztas-2022/2022/04/01/lakcim-valtoztatas-voksturizmus-telepulesek-nevjegyzeki-adatok-valasztasi-iroda

A helyi választási iroda, illetve az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (OEVB) a csepel.hu-n eddig nem tett közzé a helyi választási névjegyzékben szereplők számáról, illetve annak alakulásáról egyetlen adatot sem. A telex.hu-n közzétett adatok szerint Budapesten az utóbbi négy hónapban 4285 fővel, a 17.sz. OEVK-ban (Csepel-Soroksár) pedig 412 fővel (0,55 %-kal) csökkent a névjegyzékben szereplők száma. Egyébként a Nemzeti Választás Iroda honlapján elérhető a kerület lakosságszáma, illetve a választópolgárok száma is. Ezek szerint 2022. január 1-én 74.797 fő szerepelt a választási névjegyzékben. https://www.valasztas.hu/telepulesek-lakossag-es-valasztopolgarszama A négy évvel ezelőtti adatokhoz képest viszont jelentősen, 3.232 fővel (4,1 %-kal) csökkent a választókerületben a választópolgárok száma. 

Hogy miként alakul, 2018-as 72,65 % -os részvételi arányhoz képest a mai választáson résztvevők száma, arra ma este kapunk választ. 

……….

Pénteken lehozta a csepel.hu Orbán Viktornak a Kossuth rádióban szokásos pénteki interjúja/magánszáma lényegi gondolatait. Most nem a miniszterelnök szokások csúsztatásaira, hazugságaira kívánunk reagálni, azt már megtették az ellenzék, illetve a sajtó képviselői. Azt gondoljuk, hogy Orbán Magyarország miniszterelnöke, s legalább ilyenkor, a választások előtt 2 nappal, utolsó rádióinterjújában, illett volna ezt figyelembe is venni. Nem tette. Ehelyett gátlástalanul kampányolt, mindent megtett az ellenzék, a másképp gondolkodók lejáratása érdekében. Mindössze egy konkrétabb megjegyzésünk van. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban mondta: 

„... A probléma a baloldallal van, amely megkötötte a maga megállapodását a háttérben az Ukránokkal, s ha ők nyernének vasárnap akkor megindulnának a fegyverszállítmányok Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező gázt. A baloldal a tűzzel játszik”. 

Márky-Zay Péter március 22-én készült videójában az alábbiakat mondta:

„Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla.”  https://24.hu/belfold/2022/03/22/marki-zay-peter-orban-viktor-interju-miniszterelnok-jelolt/ 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8417795909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása