CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi az ára a csepeli érdekek feladásának? Kinek az érdeke és mi az értelme?

2022. június 01. 00:02 - csú

zsufoltsag_a_csepeli_utakon_zsufolt_dugo_1.jpgA polgármester mindenről beszél, csak a kerület fejlődését alapvetően meghatározó infrastrukturális fejlesztések (Gubacsi híd felújítása, Gerincút II. ütemének megépítése, a Corvin csomópont kétszintessé tétele, a csepeli HÉV teljes felújítása és meghosszabbítása, a kerületi közlekedési rendszer megígért átszervezése, a csillagtelepi városrehabilitációs program befejezése stb) elmaradásának okairól és megvalósításuk kilátásairól nem. Miért nem?

Nyugtalanok lettünk. A polgármester ugyanis nem rég több fórumon is megnyugtatta a csepelieket. Borbély Lénárd üzenete szerint bár Németh Szilárd „sajnos ismét nem kapott bizalmat a választóktól…, a kormány támogatására továbbra is számíthatunk….Hiszen itt az önkormányzatban együtt gondolkodunk Orbán Viktor miniszterelnök úr kormányával.”.

Ja, így azért ez egészen más. Mindjárt megnyugodtunk. De tényleg.

Már csak azt nem tudjuk, hogy az együtt gondolkodás a polgármester szerint mit jelent. Csak annyit, hogy

ezért kapunk támogatást? Ezek szerint azok az önkormányzatok, amelyek nem gondolkodnak együtt a kormánnyal, csak ezért nem kapnak támogatást? Azt sem értjük, miben gondolkodik együtt a kormánnyal az önkormányzat vezetése. Az önkormányzatok jogosítványainak elvételében, anyagi függetlenségük megszüntetésében, az önkormányzatiság felszámolásában, ami évek óta folyik? Lehet, hogy elvtelen együtt gondolkodásról van szó, vagy arról, hogy a csepeli fideszes vezetés az együtt gondoldás nyújtotta anyagi előny érdekében feladta Csepel érdekeinek, a csepelieknek a képviseletét?

 „...mi mind csepeliek vagyunk.” – Harsogják a címek a csepelieknek az óriási felismerésként tálalt nagy igazságot. Mire jó ez? Arra az együtt gondolkodásra, amit az önkormányzatiságban a kormány és Borbély úr, illetve a helyi fideszes vezetés képvisel? Tudja ő is: ebben nem vagyunk egyek. Mi, sok ezer csepelivel együtt (például azokkal, akik április 3-án nem Németh Szilárdra és a Fideszre szavaztak), másképp értelmezzük az önkormányzatok helyét, szerepét és feladatát, mint a Fidesz-kormány vagy helyi pártkatonája, Borbély Lénárd. A másképpen gondolkodók nem fogadják el azt sem, hogy a kormány a kerületi vezetés együtt gondolkodásért, a nem együtt gondolkodó önkormányzatoktól elvett milliárdokkal „támogatja” a saját rendszerének alapját adó fideszes önkormányzati vezetőket, így Csepelét is.

Borbély úr mindenről beszél, csak a kerület fejlődését alapvetően meghatározó infrastrukturális fejlesztések (Gubacsi híd felújítása, Gerincút II. ütemének megépítése, a Corvin csomópont kétszintessé tétele, a csepeli HÉV teljes felújítása és meghosszabbítása, a kerületi közlekedési rendszer megígért átszervezése, a csillagtelepi városrehabilitációs program befejezése stb) elmaradásának okairól és megvalósításuk kilátásairól nem. Miért nem?

A polgármester, a „mindenki béküljön ki szomszédaival, barátaival” álszent szövegével párhuzamosan, változatlanul áthárítja a kerület gondjaiért való felelősséget a fővárosi önkormányzatra, teljesen figyelmen kívül hagyva azt, hogy a csepeli önkormányzati vezetéssel „együtt gondolkodó” kormány tudatosan tönkre akarja tenni a fővárosi önkormányzatot, s eközben száz milliárdokat von el a fővárostól.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7017823751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása