CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel az elkerülhetetlen, alapos ellenzéki választási elemzésről

2022. június 30. 00:02 - csú

elovalasztas-2021.pngA tavalyi ellenzéki  előválasztás nagy közéleti siker volt. A színfalak mögött azonban rögtön utána lenullázták a felcsillanó lehetőséget. A végeredmény április 3. éjszakája óta ismert, az okok és a felelősök kevésbé...Ezt nem szabad elfelejteni, mert akkor újra bevisznek minket az erdőbe

Vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy elgondolásuk, - vagy a hiedelmeikre, vágyaikra - alapozott véleményük megkérdőjelezhetetlen igazság is. Ezek, egyik civil köntösbe öltöztetett változatai azok, amelyek az utóbbi időben arra irányulnak, hogy az ellenzéki katasztrofális vereség okait ne is elemezzük. Azt mondják: hagyjuk a fenébe, mert változtatni a megtörténteken már úgyse lehet.

Keserű tapasztalatunk, hogy ezt a megengedő magatartást egyáltalán nem észleltük a magukat véleményformálónak tartó emberektől, a választási előkészületeknél. Akkoriban ellentmondást nem tűrő hangon nyomultak, és az ellenvéleményeket figyelembe se véve hirdették a maguk vélt igazát.

Aztán, makacs elképzeléseik nagyon nem jöttek be! Most, meg nagyvonalúan arra biztatnak, hogy felejtsük el.

Hát nem! Nem szabad elfelejteni, mert

akkor újra bevisznek minket, - jóakaratú és jóhiszemű ellenzéki szavazókat – az erdőbe.

A vezetésre törő politikai erőnek nagyon vékony mezsgyén kell egyensúlyoznia, ha hitelesnek és vezetésre alkalmasnak kíván mutatkozni. Sem túl magabiztosnak, sem elbizonytalanodottnak nem szabad lennie! A mások által befolyásolható, - önálló véleménnyel nem rendelkező - látszatát nem szabad egy pillanatra se keltenie! Olyan elveket és olyan stratégiákat érdemes kiérlelnie, amik nagymértékben lefedik az ország azon részének a véleményét, amelyiket képviselni, szolgálni kíván!

A baloldali pártoknak elsősorban a dolgozó embereket, a beosztottakat, kisvállalkozókat és az elesetteket. Ezeknek a rétegeknek a vezetőjét, a támogatók ezen elvárásaihoz legközelebb állók közül kell kiválasztani. És nem fordítva! A személy kiválasztásakor elsősorban a stratégiai céloknak való maradéktalan megfelelés, valamint a hitelesség, elfogadottság a legfontosabb. Ezt kell követnie, a felkészült, hozzáértő, a gondolatait és elképzeléseit jól kommunikálni tudó személyiség kiválasztásának. Ezt, a választási eredményeket elemezve; jól elQrtuk!

Az egyesült ellenzéki demokratikus szövetségben az előválasztást követően kicsúsztak a dolgok a racionális megméretések objektivitásából. Már az előválasztási második forduló előkészületeinél látszottak, hogy a sikernek vannak vadhajtásai. Összejátszások, kirekesztési kísérletek és véleményhegemónia-törekvéseket tapasztaltak az odafigyelők. Ezek aztán hamarosan le is amortizálták a jó előválasztás sikeres befolyásnövekedéseinek eredményét. Ezt csak növelte, az elvtelen paktum és a kirekesztés látszata is. Mindezzel az ellenzék a megosztottságot, a politikai elbizonytalanodás jeleit mutatta szimpatizánsainak. A jó politikai innováció után, az élre törők túllépték a mezsgyét. A demokratikus törekvések félreértelmezése miatt az ellentéteket fel nem vetők az elbizonytalanodás kelepcéjébe csalták, - és a magabiztosságban túlterjengő önjelöltek uszályába keverték – az együttműködőket.

Ezt pedig még egyszer nem lehet megteheti! Akár tetszik, (a magukat a háttérben fényező, senki által nem felhatalmazott embereknek) akár nem, még egyszer az a világ nem jöhet el, hogy olyanok kerülnek a vezetés jelöltjei közé, akiknek a nagy hangjukon, meg a túlméretezett egójukon kívül másuk nincs!

Ezt a feladatot és ezt az elemzést pedig most, a választások után kell elvégezni! Most kell leszögezni, hogy az ellenzéki politikai szövetségekbe csak tényleges és mérhető politikai befolyással, és támogatottsággal rendelkező emberek kerülhetnek be. Még egyszer nem fordulhat elő, hogy önjelölt percemberek kerekedjenek azok fölé, akik évtizedes munkával, sok tanulással és lemondással építették fel szervezeteiket és magukat, hogy alkalmassá váljanak egy ország vezetésére. Igen, ezeket a problémákat most kell nagyon őszintén kitárgyalni. Mindent alaposan elemezni kell, és minden hibát és bűnös mulasztást górcső alá kell tenni, nehogy újra elkövethetők legyenek.

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3517834893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása