CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt…Csepeli fiatalok, akik Somlyószigeten mocsárból teremtettek legendás tábort

2022. augusztus 13. 00:02 - csú

somlyoszigeti_epitok_1972.pngA Magyar Ifjúság című hetilap öt évtizedes, megsárgult fotója ma már történelmi dokumentum. Így kezdődött 50 éve. Csepeli gyári KISZ-fiúk és KISZ-lányok harca a bozóttal és a nádrengeteggel a Csepel Művek fiataljainak táboráért Ráckevétől, Dömsödtől nem messze, Somlyószigeten, a Kis-Duna mentén 1972-ben.

Így tudósított  a Magyar Ifjúság:

"A Dömsöd melletti Somlyószigeten, a Kis-Duna partján épül a Csepel Vas- és Fémművek KISZ-eseinek nyári tanyája.

Január elején hozzáláttak a 6,5 millió forint értékű tábor előkészítéséhez.

Akkor még csak mocsár, nádrengeteg és áttörhetetlennek tűnő bozót fogadta őket, február elejére azonban megtisztították a terepet. Néhány nap múlva jöhetnek a villanyvezeték építői.

Úgy tervezik, hogy

június 30-án tartják a tábornyitót.

somlyosziget_tabor_haz.pngAddig még tíz összkomfortos faházat, egy központi, emeletes épületet, az úgynevezett vadászházat és a kempinghez tartozó sportpályákat is el kell készíteniük.

Egyszerre 150-en tölthetik majd itt a hétvégét, nyári szabadságukat. Sőt itt lesz ezután a Csepel Művek KISZ-vezetőképző tábora is. Sok még a tennivaló, ezért most minden hét végén társadalmi munkások serege szállja meg a terepet."

Forrás: Magyar Ifjúság 1972

Utóirat: A Csepel Művek hajdani KISZ-tábora, megannyi fiatal társadalmi munkájának, később kellemes nyári pihenésének színhelye, a rendszerváltás után magánkézre került, felparcellázták. Legutóbbi információnk szerint egy hajdani tábori lakot (1972-es elnevezés szerint „összkomfortos faházat”)néhány hete még 25-30 millió forint között meg lehetett venni…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8817905903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása