CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: „Gyors ütemben épül az új csepeli városközpont”

2022. augusztus 27. 00:02 - csú

csepeli_varoskozpont_1969_eites_kozben.png„Gyors ütemben halad a csepeli városközpont építése. A nagy múltú munkáskerület szívében a következő esztendőkben modern városnegyedet építenek ki. Előreláthatólag március végén átadják rendeltetésének a Kossuth Lajos utca-Ady Endre út-II. Rákóczi Ferenc út által határolt területen négy - egyenként tízemeletes - lakóházat, összesen 528 lakással.  Az új otthonok egyharmada másfél szobás."

Így kezdődik a Magyar Nemzet 53 évvel ezelőtt megjelent tudósítása. A cikk folytatása is beszédes a mai olvasónak:

A távfűtéses lakások modern felszerelést kapnak. A konyhákban beépített garnitúra, háztűzhely várja a háziasszonyokat s a lakásokban állandó hideg-melegvíz szolgáltatás lesz.

A második negyedévben kezdődik meg a járulékos

beruházások építése.

csepeli_varoskozpont_epitese_1969.pngAz említett körzetben 75 személyes óvoda, 60 személyes bölcsőde és 12 tantermes általános iskola kerül tető alá.

A városközpont egyik érdekességének ígérkezik a Kossuth Lajos utcában épülő, csaknem 100 méter hosszú, 10 emeletes sávház.

A munkához ebben az évben hozzálátnak, s a 124 másfél, illetőleg két és fél szobás - lakást előreláthatólag 1970 közepén adják át. Itt egyébként szintén távfűtés, hideg-melegvíz lesz és a konyhákat bútorokkal látják el.

Forrás: Magyar Nemzet – Fotó: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717916107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása