CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A rezsinövelés csepeli károsultjainak miért nem segítenek a kerület vezérei?

2022. szeptember 20. 00:02 - csú

csepeli_polgarmesteri_hivatal_2.pngBeszédes a Szent Imre téri hallgatás. Csepelen nincs lehetőség a rezsinövelés károsultjainak segítésre? Ideje lenne már – 12 év után –, a folyamatos kampány, önreklámozás és a hatalmi harcok helyett, valóban a csepeli emberekkel, Csepel jövőjével foglalkozni.  A rideg valóság kopogtat: vége a rezsihazugságoknak

Sokáig emlékezetes marad az a pillanat, amikor a parlament 135 „bátor” (kormánypárti) képviselője, elfogadva a kormány javaslatát, egy nap alatt „kinyírta” a kedvelt adózási formát, a katát, majd az évek óta tartó ígéretek ellenére, gyakorlatilag felszámolta a rezsicsökkentés jó részét is. 

Németh Szilárd közösségi oldalán, felemelt kézzel jelezte egyetértését a kormány lépéseivel, és a parlamenti patkóban készült képe fölé büszkén odaírta: 

„Az elhúzódó háború miatt kialakult háborús infláció és az energiaárak elszabadulása miatt kialakult európai gazdasági válság idején is megvédjük a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjasokat és a rezsicsökkentést, ezért dolgozunk a következő hónapokban is - mondta a miniszterelnök.”

Vége a rezsihazugságoknak, a rezsiblöfföknek, az emberek szavazatait „megvásárolni” kívánó irreális rezsiígéreteknek. A király most tényleg meztelen, kiderült, hogy Orbán és kormánya képtelen kormányozni, a gazdasági válságot kezelni, amelyhez egyébként jelentős mértékben hozzájárult: évek óta hibás gazdaságpolitikájával, a rezsicsökkentés gazdaságromboló hatásainak figyelmen kívül hagyásával vagy az országgyűlési választások előtti ezermilliárdos pénzszórásával. 

Némethet ez nem érdekli. Változatlanul tovább ígérget: „Ha eljön a béke”, visszaállítják a rezsicsökkentést, majd „Én egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem fognak visszaesni, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk.” Állítólag valamilyen kompenzáción gondolkodnak. (hirtv.hu) Kérdés: vannak még, akik hisznek neki? 

A csepel.hu és Borbély Lénárd kerületi polgármester meg hallgat. A rezsicsökkentés fokozatos leépítéséről és katások kinyírásáról hozott döntés elleni több napos tüntetésekről is. Saját fb oldalán önkormányzati rendezvényeket reklámoz, önfényező propaganda videófelvételekkel kampányol, nem törődve a csepelieket is sújtó gazdasági válsággal, az egyre több csepelit érintő megélhetési gondokkal.

Eközben Tóth József, angyalföldi polgármester nem ígérgetett, fb oldalán tényként közölte:

„Települési támogatással segítjük a rezsinövelés kárvallottjait, a növekvő energiaárak mellett sem hagyjuk cserben a XIII. kerületi lakosokat.” 

https://www.facebook.com/drtothjozsef 

Ezt követően felsorolta a rászorulókat segítő támogatási lehetőségeket (közüzemi díjtámogatás fűtési, létfenntartási gondokat enyhítő települési támogatás, stb.)

Trippon Norbert, újpesti alpolgármester is bejelentette közösségi oldalán: az önkormányzat akciótervet kíván kidolgozni az újpesti rezsikárosult családok megsegítésére

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere fűtéstámogatást, kazán- és nyílászárócsere-támogatást tervez és energia-tanácsadó irodát is nyit a kerületben. 

Borbély úr! Csepelen nincs lehetőség a segítésre? Ideje lenne már – 12 év után –, folyamatos kampány, önreklámozás és hatalmi harcok helyett, valóban a csepeli emberekkel, Csepel jövőjével foglalkozni.

Utóirat: 8 milliárddal, 211 milliárdra nőtt az Nemzeti Atlétikai Központ építési költsége – adta hírül a 444.hu Ez 21 milliárddal több, mint a Puskás Ferenc Stadion. Hiába, a stadionokra mindig van pénze a kormánynak akkor is, ha gazdasági válság van, ha a miniszterelnök recessziót vár, ha a kata kinyírásával és a rezsicsökkentés felszámolásával milliókat hoz nehéz helyzetbe, taszít szegénységbe. Bár ez a pénzpocsékolás érinti Csepelt, illetve környékét, a kerületvezetők internetes szócsöve, a csepel.hu nem hozta le a hírt. Beszédes a hallgatás…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4917890833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása