CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kamuban sült pogácsa

2022. október 21. 00:01 - csú

orban_es_miniszterei_a_karmelitaban_1.pngMár pogácsára sem futja...Drasztikus spórolásba kezd a Miniszterelnökség – tudtuk meg egy nyilvánosságra került, a vezetőknek szétküldött belső levélből. Szerencsére van miből. A 2010-ben még 93 fős, azóta a hússzorosára duzzasztott Miniszterelnökségen közel 1900-an (lebzselnek) dolgoznak, ebből sem mindenki tartozhat a legfelső, avagy a pogácsakasztba. Persze nem tudhatjuk, a kivételezettek eddig hány mázsát majszoltak el belőle havonta...

Szerencsések azok, akiknek van miből lefaragni, mint a Miniszterelnökségnek. Például új tanácsadói szerződések kötéséből és informatikai bevásárlásokból. Külföldi utakra induló küldöttségek magas létszámából (jó ég, mekkora partik mehettek ott!). Még belföldi utakról és csapatépítő programokról is le tudnak mondani. És csökkenthetik az értekezleteken a munkatársak számára kitett kávék, üdítők, pogácsák mennyiségét, noha ezzel a tönk szélére sodorják szegény beszállítót, aki nyert a pogácsatenderen, de

őt majd a ner máshol, másképp kárpótolja.

A 2010-ben még 93 fős, azóta a hússzorosára duzzasztott Miniszterelnökségen közel 1900-an (lebzselnek) dolgoznak, ebből sem mindenki tartozhat a legfelső, avagy a pogácsakasztba. Persze nem tudhatjuk, a kivételezettek eddig hány mázsát majszoltak el belőle havonta, és hány csésze Kopi Luwak kávé fogyott értekezletenként a Gulyás Gergely vezette tárcánál, így nem látjuk azt se, vajon a pogácsastopp értelmezhető tétel-e a spórolási listán.

Csak az bizonyos, már az utolsó pogácsára is rámarnak, hogy elmondhassák, a szankciók miatt nem lesz már ez se. Ezért üres a gyomor, fagyos az iroda, s nincs többé nevetés, csak vacogás a semmi ágán. Véletlenül sem az orosz agresszió vagy a Gazprom bosszúja miatt (amiről persze szintén a szankciók tehetnek), s nem is legkedvesebb üzletfelük, a magyar kormány pancser fiskális és energiapolitikája folytán, amitől európai csúcsot dönt az infláció és fenyeget az államcsőd.

A The Guardian szellőztette meg a héten, hogy a BBC-nél már készülnek a vészforgatókönyvek, miként próbálják megőrizni a lakosság lelki nyugalmát, ha az energiaválság nagy áramszüneteket vagy fűtésleállást okoz. Nálunk elég lesz benyomni a Brüsszeliszankciók-gombot, amit a napokban telepítenek minden magyar háztartásba a nemzeti konzultációs kampánnyal.

Forrás: Bálint Orsolya Pogácsastop című publicisztikája a Népszavában

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9417958772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása