CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kalandos krónika a csepeli tüdőgondozóról

2022. október 31. 00:02 - csú

csepeli_tudogondozo.png2019. október 21.: „Átadták a felújított tüdőgondozót...A felújítást augusztusban kezdték el, miközben a tüdőszűrő a Tóth Ilona rendelőintézetbe költözött... Felújították az intézmény összes helyiségét..." - 2022. október 19.: "Költözik a tüdőgondozó..."

„A tüdőgondozó 2022. november 2-ától a Csikó sétányon lévő rendelőbe költözik…Az áthelyezésre egyrészt az épület korszerűtlen fűtése miatt kerül sor,  ….másrészt pedig a jövő tavasztól – az Egészséges Budapest Program keretében – induló felújítások is indokolják…” - olvasható a fideszes kerületvezetők szócsöveiben elhelyezett közleményekben.

Az elmúlt öt évben már többször is találkoztunk a tüdőgondozót érintő hasonló bejelentésekkel, ígéretekkel. Nézzük időrendben a tényeket:

  1. május 26: „Gépekkel együtt újul meg a csepeli tüdőgondozó….A tervek szerint átköltöztetik vagy felújítják a csepeli tüdőszűrőt és tüdőgondozót, ezért nem kell már sokáig elviselni a jelenlegi körülményeket.” https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/10163-gepekkel-egyutt-ujul-meg-a-csepeli-tudogondozo
  2. július 14: „Borbély Lénárd: Elköltözik a csepeli tüdőszűrő, megújul a tüdőgondozó. A csepeli önkormányzat július 14-i döntése alapján a kerületi rendelőintézetbe költözik a tüdőszűrő, a tüdőgondozót pedig az eredeti helyén teljesen felújítjuk….. Már polgármesteri programomban ott volt a tüdőszűrő és a tüdőgondozó rendbetételének

    ígérete…”. https://m.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/1746124055401178:0
  3. október 21: „Átadták a felújított tüdőgondozót...A felújítást augusztusban kezdték el, miközben a tüdőszűrő a Tóth Ilona rendelőintézetbe költözött. A munkálatok mintegy 30 millió forintba kerültek. Felújították az intézmény összes helyiségét, kicserélték a fal- és padlóburkolatokat, vadonatúj utcafronti nyílászárókat építettek be. A bejáratot úgy alakították ki, hogy a mozgássérültek is könnyen az épületbe juthassanak, emellett akadálymentessé tették a vécé használatát. A vizesblokkok új burkolatot, berendezéseket és szerelvényeket kaptak, a mennyezeten kicserélték a lámpákat. ... A csepeli egészségügy Budapest élvonalában van – mondta a polgármester.” https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/10609-atadtak-a-felujitott-tudogondozot?fbclid=IwAR1x5W88mvQl_tmfLajj7ZMBZxIRwJepaiojGz45e3UUJ0-klmu_2_vDXHg

Borbély Lénárd tehát már a 2014-es választási programjában megígérte(!), amit most, nyolc év után, megint megígért: felújítják a tüdőgondozót! Amit egyébként éppen nyolc éve, néhány hónappal az ígéret után, már egyszer felújítottak. 

Hiába, a csepeli egészségügy tényleg Budapest élvonalában van: annyi pénz van ígérgetésre, illetve a tüdőgondozó nyolcévenkénti felújítására, mint a pelyva. Bár az is lehet, csak elfelejtették: nyolc éve már úgy felújították, hogy rögtön Budapest élvonalába kerültünk. 

Ígérni mindig könnyen ment a polgármesternek. Tizenkét éve még Németh Szilárd alpolgármestereként volt részese sok meg nemvalósult ígéretnek. https://csepeliek.blog.hu/2022/10/16/egy_het_csepelen_hivatasos_igergetok_nagy_napjai_a_plafon_meg_nem_szakadt_rajuk Igaz, ezek még a felújításokig sem jutottak el. Mi a garancia, arra, hogy a tüdőgondozó ismételt felújítása jövő tavasszal elindul? Ebben a gazdasági helyzetben, amikor pl. az épület fűtési számlájának várható megsokszorozódása, az infláció további növekedése és gazdasági recesszió előtt állunk? Meddig lehet felelőtlenül ígérgetni? A választ nem a polgármestertől és csapatától várjuk. A csepeli választópolgároktól.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8917965316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása