CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt már a visszamutogatós kommunistázás sem segít a kerületvezetőkön?

2022. november 11. 00:02 - csú

csepeli_polgarmesteri_hivatal_pohi_1.pngHatározatgyár lett a csepeli képviselő-testület. Döcögve, prüszkölve, de még működik a rozoga, elavult gépezet. Árulók tartják életben…

Egy éve még olajozottan ment minden: egy-két óra alatt lezavartak akár 40 napirendi pontot is. A legutóbbi ‑ a négy hónap után megtartott ülésen ‑ 39 napirend, 45 írásos előterjesztés, javaslat, illetve tájékoztató szerepelt. Közülük jó néhányat - mint már oly sokszor az elmúlt 12 év alatt – csak a helyszínen olvashattak el a kerületi testület tagjai. Az ülésezés azonban  jócskán elhúzódott, hat órán át tartott.

Ennek ellenére a fideszes irányítású kerületi sajtó, mindössze 9 témáról írt néhány sort. Így kimaradt a tájékoztatóból: a költségvetés módosításának lényege, oka; a csillagtelepi szociális rehabilitáció közel kétmilliárdos fejlesztésének csúszása, illetve az eredeti program „megcsonkítása”; a csepeli strand bezárása körül kialakult vita ismertetése; az egyre romló óvodai helyzettel foglakozó, létszánleépítést is tartalmazó előterjesztés, hogy csak néhányat említsünk azon témák közül, amelyekről az internetes hozzáféréssel nem rendelkező csepeliek semmit sem tudhatnak meg.

Blogunk alábbi írása részletesebben foglalkozott már az ülés tapasztalataival: https://csepeliek.blog.hu/2022/10/02/egy_het_bujkal_csepel_polgarmestere_keruleti_szegyen_lesz_a_parkolas_terkeresztelo_fidesz_modra_csil#more17944496 

amelyet csak alátámaszt a polgármester közösségi oldalán közzétett, videófelvétel, amelyből, ha van türelme az érdeklődőnek, akkor a CSH-ból kimaradt ellenzéki vélemények is megismerhetők.

Az ülésről készült majd hatórás videófelvétel – szerintünk –, tanulságos képet mutatott a testület politikai állapotáról: a fideszesek változatlanul hallgattak, Borbély úr a kritikai megjegyzésekre válaszul megértést, együttműködést kér, „visszafelé” mutogatva magyarázkodott és az általa meghirdetett együttműködési szándékot félretéve, most is kommunistázott, és csak az ellenzékből átállt képviselőkkel tudta/tudja fenntartani többségét. Vajon meddig?

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4517957894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása