CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fenyegetés, zsarolás a csepeli fideszes hatalmi acsarkodás közben

2022. december 08. 00:02 - csú

nemeth_szilard_es_borbely_lenard_ok_1.pngNem a kerületi lakosság igényeire, hanem ennek a két embernek a mániákus önmegvalósítási kényszerére alapozódtak a csepeli értékeket szétverő, birodalomépítő döntéseik 12 év alatt. A hatalmi acsarkodás  levét  most azok a csepeliek isszák meg, akik kárvallottjai a duó rombolásának

Most, hogy Borbély Lénárdot párttársa és egykori mentora Németh Szilárd elsősorban azért akarja eltávolítani polgármesteri székből, mert megakadályozta, hogy a birkózó szövetség elnöke, ezen a területen, - a saját lakására bejegyzett alapítványon keresztül - sok emeletes szállodákat, franciaágyas vigalmi beruházásokat, és más jövedelmező dolgokat építtessen.

Érdemes visszaemlékezni a pár hónappal ezelőtti borbélyi verdiktre és diktatórikus intézkedésekre. Zavaros és igaztalan mondatokkal, törvénytelen cselekedettel tagadta meg a polgármester a

közterület használatra beadott kérelmet. Többek közt azt írta: „úgy lett a csepeli Kis-Duna- part a csepeli családok paradicsoma, hogy ezt a DK mindenben gátolta. …Ezért politikai okokból utasítom el a DK kérelmét ...

Borbély Lénárdnak semmi törvényi lehetősége nem volt a fentiekben idézett mondatok alapján elutasítani a közterületi kérelmet. Arra meg különösen nem, hogy jogszerűtlenül utasítsa a közterület felügyelet (régi munkahelyéről toborzott új) vezetőjét, hogy megbírságoltassa az ott kocsijukkal megálló embereket. Ezekkel a cselekedeteivel azt bizonyította be, (úgy, mint az ittas vezetésnél alkalmazott viselkedésénél) hogy nem érdeklik a törvények, mert ő egy egyszemélyi akarnok! Most pedig krokodilkönnyeket hullajtva vádolja a Demokratikus Koalíciót és az ellenzéki képviselőket azzal, hogy nem az esküjük értelmében cselekedtek, mikor a fideszes belharcban nem állnak ki mellette. De nagyobb lehet a baj nála, mert már hangulatbrigádokkal tapsoltatja magát, felhergelt, és ingyen krumplival kistafírozott hölgyekkel vonja jelenetbe régi párttársait, és a képviselők érzelmi zsarolására utasítja beosztottjait. Legutóbb Papp Andrea Városgazda ZRt főosztályvezetője írt a testület tagjainak fenyegetéssel felérő levelet, ami a társaság ellehetetlenülését és az ott dolgozók alkalmazásának megszűnését, a képviselők „rossz” szavazásának következményeként értékeli. Felszólítja őket: „ha önben a lelkiismeret egy szemernyi morzsája van, akkor villám gyorsan kéri az új szavazási lehetőséget”. Nem a szerencsétlen emberekért kétségbeeső munkatárssal van itt a baj, hanem azzal, aki kihasználja elesettségüket és saját helyzete stabilizálására mozgósítja őket. Az elesettek szerencsétlenségét kihasználni, vele takarózni, őket az érzelmi zsarolás közelébe zavarni, és belőle saját hasznot produkálni nem csak jogtalan, de emberileg is aljas dolog!

Borbély Lénárd realitásérzéke teljes mértékben csődöt mondott! Míg az önkormányzati gazdálkodás teljességgel elbizonytalanodott egy lépést sem tesz a nem kötelező luxus szolgáltatások visszafogására, a presztízsberuházások leállítására, és az exhibicionizmusát felkaroló szórakoztató és jó hangulatkeltő kiadások racionalizálására. Ezzel szemben a vele egyet nem értőket, az őt évek óta megfékezni akarókat mutatja fel bűnbakként!

A mai Fidesz propaganda tipikus megnyilvánulásával hülyének néz mindenkit: az ellenzéket és a régi szövetségeseit egyaránt. Cselekedete beleillik abba a sorba, ahol a fideszes hatalmasok belehazudnak az emberek szemébe, és a világ képébe! Kiforgatják ellenfeleik mondanivalóját, és politikai megsemmisítésre kárhoztatják azokat, akik ellentmondanak nekik. Ezt követően ártatlan pofával fordulnak a nyilvánosság felé elpanaszolva, hogy „ezek a csúnyák”, nem segítenek nekik megváltó terveik megszervezésében! Azokban az ügyekben, amit ő rontott el! Nem kicsit, nagyon!

A valóság ezzel szemben az, hogy cselekedeteik elsősorban saját elszabadult egójuk és önös érdekeik mind kizárólagosabb megvalósulása irányába hatnak. Döntéseiket támogatni lehetetlen, mert hosszútávon Csepel ellehetetlenülése, az önkormányzat politikai és gazdálkodási csődje felé visznek. (Ezt nem most mondjuk, hanem évek óta folyamatosan próbáltuk megértetni!)

Diktátumaik nem, hogy elhibázottak, de a hűtlen kezelés jogállását megalapozóan bűnösek is. Az elmúlt évtized egész Kis-Duna-parti, - és máshol is folytatott - tevékenységük, (KIMBA, felvonulási telephely, szobrok, strand, táborok, foci- és jégpályák stb.) nélkülözte a törvényesség és a szakmai pénzügyi racionalitás alapelemeit. Ez kezdetben Németh Szilárd, majd később Borbély Lénárd egójának épületekben és létesítményekben megjelenített kitüremkedései voltak! Olyanok, amelyek egyáltalán nem a kerületi lakosság igényeire, hanem ennek a két embernek a beteges önmegvalósítási kényszerére alapozódtak. Ennek a levét, - és nem a képviselők felelős döntésit - isszák azok az emberek, akik kárvallottjai a diktatúra és a diktátorok beteges cselekedeteinek!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5017996000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása