CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minek képzeli magát a kerületvezető?

2022. december 14. 00:02 - csú

tukorkep_paraszt_gyalog_es_kiraly.jpgSokáig elhitte magáról, komolyan vette ezt a tükörképet a megszédült gyalog

„Nagy baj lehet, ha az ember pár órával azután, hogy befejeződött, már másként emlékezik egy eseményre, mint ahogy történt. A csepeli képviselő-testület valóban leszavazta Borbély Lénárd polgármesternek a költségvetés módosítására tett javaslatát. De a negyvenmilliós szociális módosítást, nem ő, hanem Takács Krisztián (MSZP) tette a napirend tárgyalásának kezdetén!” – Így eleveníti fel a feszült hangulatú kt-ülés egyik meghatározó eseményét Csúsztatás Csepelen című cikke elején Horváth Gyula ellenzéki (DK-s) képviselő, aki írásában elmondta:

Mindenesetre a hír, - hogy Borbélyt (az egyre markánsabb ellenállást mutató fideszesekkel együtt) leszavazta a testület - igaz!

Erről a polgármester az alábbiak szerint posztolt saját facebook oldalán: „A mai képviselő-testületi ülésen technikai módosítással 40 millió forinttal megemeltük volna a szociális támogatásokat, aminek a fedezetét a többletbevételeink biztosították. A képviselők többsége ezt sajnos nem szavazta meg. A képen a zöld háttérrel rendelkező tagok támogatták, a többiek nem. Ezen kívül 300 millió forint többletbevételtől esett el Csepel 2023-ban.”

A képviselő-testület a jelek szerint kezdi megunni Borbély egyénieskedéseit, kiskirálykodását.

Nagy  baj van akkor,  amikor a polgármesternek a

képviselő-testület csak arra jó, hogy kritika nélkül elfogadja az ő diktátumszámba menő előterjesztéseit.

A kerületvezető kezdett hozzászokni, hogy ötleteit egyeztetés nélkül terjeszti a képviselők elé, és azt várja, hogy ők zokszó nélkül szavazzák meg. Az ellenzék, ezt korábban sem volt hajlandó megtenni, de most már a fideszesek egy markáns csoportja is szembeszáll vele. Nem az első eset, hogy a polgármester megalázó vereséget szenved a testületnél, és javaslatait elutasítással dobják vissza a képviselők.

A legnagyobb baj mégis az, hogy a kerület költségvetése ezer sebből vérzik. A fideszes képviselők sem azért inogtak meg Borbély támogatásában, mert felszabadultak a rájuk nehezedő vezetői nyomás alól, hanem azért, mert látják, hogy a kerület gazdálkodása szétesik!

A költségvetés bevételi és kiadási oldala között még köszönőviszony sincs, nemhogy egyensúly lenne! Az ezzel kapcsolatos borbélyi machinációkat pedig nagy hiba „technikai módosításoknak” nevezni, mert valójában a gazdálkodás biztonságát befolyásoló stratégiai ügyek! A polgármester által korábban felvállalt töméntelen „nem kötelező feladat” (strand, jégpálya, szobrok, sportpályák, focicsapatok, építkezések parkok, stb) úgy megterhelte a kiadásokat, hogy azokat bevétellel ellensúlyozni nem tudták.

Messze áll a valóságtól az az állítás, miszerint a költségvetés-módosítást a megnövekedett „többletbevételek” biztosították volna. A pénzügyi ágazatvezető szakmai kiegészítésében (és korábban a könyvvizsgáló leleplező szándékkal elmondott beszédében) fehéren-feketén bebizonyosodott, hogy ilyenről szó sincs! Az ellenkezője az igaz!

Ezt a folyamatot pedig a pénzügyi szakirodalomban a CSŐD fogalmával jelölik!

Úgy gondolhatják a fideszes képviselő-társak, hogy ebbe a helyzetbe már nem hajlandók Borbéllyal belemenni a végsőkig! Nem akarnak társak, oktalan balekok (hasznos idióták) lenni abban a folyamatban amelyik „bedönti” a kerület gazdálkodását. Úgy gondolhatják, hogy ide már menjen a polgármester egyedül! (Ezt a kerületvezetői kívánságot már Tóth Sándor, a Borbély pártjára állt LMP-s képviselő se támogatta, mert megrettent a csúfos kudarctól) Vállalja csak fel Borbély ennek a nagyzási, és személyi kultuszra alapozott vezetési módszernek az összes politikai, pénzügyi és a velük járó súlyos jogi következményét.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldalán a CsúsztatásCsepelen című poszt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3517989526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása