CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nő a szegénység – (Z)árva a ház – Szappanopera a kerületvezetőtől - Egy hét Csepelen

2022. december 23. 00:02 - csú

kidolt_kapu_tocsaval.jpgRezsibiztos a csúcson: itt kéne abbahagyni! Összeomlás felé tart az egykor szebb napokat látott Béke téri Csepel stadion és a sportcsarnok, de Németh Szilárd gazda a világhírnevet ostromolja újabb és újabb bornírtságaival. Sikerült elérnie, hogy még az argentin nagykövet is veretes szövegével foglalkozzon. Ennél többre nem vágyhat. Tényleg itt kéne abbahagyni.

Már szinte mindenki elhatárolódott Németh Szilárdtól, hétfői, a labdarúgó VB győztese kapcsán fb oldalára írt mondata miatt, csak ő maga, illetve saját pártja nem. Nem csak a magyar politikai közélet képviselői, a média szereplői mondták ki róla nem éppen hízelgő véleményüket, de maga „az argentin nagykövet is elhatárolódott Németh Szilárd fehér keresztényezésétől.” Szerinte Németh rosszul ismeri az argentinokat. „Az argentin válogatott, ahogyan az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt.” https://444.hu/2022/12/20/az-argentin-nagykovet-elhatarolodott-nemeth-szilard-feher-keresztenyezesetol

A véleményt mondók közül többen kijelentették:

Németh Szilárd rasszista, de volt, aki szerint Németh csak „…fehér, de biztosan nem keresztény és nem európai.” (hirklikk.hu, december 19.)

A Fidesz alelnöke a csepeli közösségi oldalakon sem kapott dicséretet. Sőt. Ha saját fb oldalára kitett, hírhedtté vált mondatához írt, több mint 4.000 hozzászólás között „lapozgatunk”, nem sok Németh mellett kiálló véleményt olvashatunk, amin illene elgondolkodni a nagy rezsibiztosként is megbukott Orbán-fannak. 

Egyetértünk Somogyi Zoltán szociológussal, a Political Capital társalapítójával, aki szerint „...Németh Szilárd bejegyzésének semmi köze a vb-döntőhöz, és annak két csapatához. Sokkal inkább ahhoz, hogy a Mi Hazánk szavazóinak legyen más választási lehetősége is.” https://nepszava.hu/3179457_nemeth-szilard-facebook-political-capital-somogyi-zoltan   

Igy politizál a Fidesz és alelnöke a XXI. században, Magyarországon, a Nemzeti Együttműködés Rendszere 12. évében. A kérdés csak az, hogy meddig hagyjuk. 

********** 

Borbély tovább bővítette saját maga népszerűsítésének eszköztárát. Közösségi oldalán hétfőn, a januári események összegzésével kezdte az idei év értékelését, kedden februárral folytatta, s valószínűleg december végén „ki is végzi” az évet. Az eddigi havi esemény összefoglalókban a királyi többes jegyében csak a sikereket sorolja. Januárban elhatározták, hogy nem hagyják beépíteni a Kis-Duna partot, inkább ők maguk építik be, februárban megkérdezték a csepelieket, hogy beépíthetik-e, s mellékesen megemlítették, hogy „kitört a háború a szomszédunkban” márciusban faültetési akciót indítottak, fejlesztették az egészségügyet, 100 ukrán menekültről gondoskodtak stb.

Véljük, a közpénzből fenntartott pártlapban, a Csepeli Hírmondó jövő januári első számában pedig, kétoldalas riportban jelentik majd be, hogy 2022-ben, a gondok ellenére, sikeres évet zártak. Ők, Borbély Lénárd. Hogy mi, a csepeliek hogyan éltük meg az évet, az nem érdekes, csakúgy, mint a november végére kettészakadt képviselő-testület, az ellenzék vagy a civil szervezetek véleménye sem. 

Borbély Lénárd 2024-ben ismét polgármester akar lenni. A média csepeli nagy része már a kezében van, ki is használja. Mit csinál az ellenzék, vajon mikor mondják ki, közösen: a király meztelen!?

**********

A héten is folytatódott a december 16-i, pedagógusoknak szervezett belügyminisztériumi konzultáción történtek miatti felháborodási hullám. Egyre több szervezet, illetve résztvevő szólalt meg, mondta el véleményét, leginkább a belügyminiszter tájékoztatójáról. https://hirklikk.hu/kozelet/a-hatalomnak-nem-sikerult-megnyugtatni-a-pedagogusokat-inkabb-megalazonak-erzik-az-intezkedesket/408688?fbclid=IwAR2zrN7I9xnZ9eiGPzZWyX1aK8hipAO7Ng5gTaEPosn4obhcDGOkZhh6Xr4 Volt pedagógus, aki másnap felmondott iskolájában, a szakszervezeti szervek pedig több miniszteri állítást cáfoltak, s már Pintér távozását is követelik. 

Most a minisztériumi hozzáállás egyik elfogadhatatlan példáját idézzük, a hvg.hu írása alapján:

„…a sokszor vállalhatatlan munkakörülményeik és hihetetlenül alacsony fizetésük miatt hónapok óta tiltakozó tanárok szokatlan „juttatást” kapnak a Belügyminisztériumtól: a tárca irányítása alá tartozó köznevelésben dolgozók tiszteletjegyeket igényelhetnek Mága Zoltán 15., jubileumi újévi koncertjére”  

https://hvg.hu/elet/20221221_maga_zoltan_koncert_tanarok_foproba?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0jpYphMKPscQBClNwZzZStjuHSs_rJMJQgRZpdh_Y-VkJZsHMls2Ueaz8#Echobox=1671638470 

Mint később kiderült, a tiszteletjegy nem a 19. órakor kezdődő koncertre, hanem csak egy korábbi főpróbára szól. Lehet, hogy minisztérium úgy gondolta, hogy nekik ez is jó? 

**********

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_16.jpgHétfőtől három hétre bezárt a Polgármesteri Hivatal Csepelen. Az augusztusi három hetes szünettel együtt ez már másfél hónap, amikor csak ügyeleti rendszerben működik az igazgatási rendszer a POHI-ban. Ez felvet néhány kérdést, amelyeket érdemes lenne a hivatal vezetésének a jövőben, az érintett dolgozókkal, a köztisztviselői érdekvédelmi szervezettel együtt végiggondolni. Az önkormányzat ebben az időszakban is működik, Borbély Lénárd hivatalos ügyeihez, illetve protokolláris rendezvényeihez, szerepléséhez is biztosítja a feltételeket, az állampolgárok sürgős ügyeinek rendezése is megoldott, bár a hivatalba való bejutás komoly nehézségekbe ütközik, a vészhelyzeti gondok megoldásának feltételei is rendezettek, az esetleges otthoni munkavégzés feltételei pedig megteremthetők. Ráadásul a kormányhivatalok az elmúlt években több feladatot elvettek a helyi önkormányzatoktól.  

Megjegyzésünk: Európában több sikeres kísérlet volt a négynapos munkahét, bevezetésére, de a hazai kormányszerveknél és néhány vállalatnál is voltak kezdeményezések az átállásra. Mi az oka, hogy a kormány és a helyi önkormányzat sem foglalkozik a témával. Kérdésünk jogosságát talán alátámasztja, hogy a porfolio.hu szeptemberi közvéleménykutatása szerint a válaszadók 81 százaléka örülne bevezetésének.

**********

sorban_allas_etelert.jpgCsepelen karácsony hetében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet minden nap 1000 adag marhapörköltre hívta meg a hajléktalanokat és a rászorulókat, de más szervezetek is igyekeztek ételosztással, karácsonyi ajándékcsomagokkal segíteni az egyedülállóknak, a rászorulóknak. Tisztelet és elismerés a szervezőknek, a támogatóknak, mindenkinek, aki segítette az akciókat, vagy maga is részt vett lebonyolításukban. Elfogadhatatlan azonban, hogy a csepel.hu csak azokról adott tájékoztatót, amelyeken a polgármester is részt vett, s nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy idén a korábbiaknál jóval többen álltak a hosszú sorokban. Csepelen is nő a szegénység, a rászorulók száma, ami kemény kritikája a 12 éve hatalmon levőknek, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének.  

********** 

Kitekintés – egy mondatos hírek a magyar média világából

1) Októberig 2000 milliárd forintba kerülhetett a rezsicsökkentés, mutatjuk a számokat.                                       https://atlatszo.hu/adat/2022/12/21/oktoberig-2000-milliard-forintba-kerulhetett-a-rezsicsokkentes-mutatjuk-a-szamokat                                                                                                                                            2) Orbán szerint a kötelező testnevelés hiánya volt a magyar oktatás legnagyobb baja.      https://hu.euronews.com/2022/12/21/nezze-eloben-orban-viktor-magyar-miniszterelnok-ev-vegi-nemzetkozi-sajtotajekoztatojat                                                                                                                           3) Több mint 1,7 milliárd forint jutalmat osztott ki a Miniszterelnökség 2021-ben.                https://magyarnarancs.hu/belpol/tobb-mint-17-milliard-forint-jutalmat-osztott-ki-a-miniszterelnokseg-2021-ben-254977                                                                                                                                4) Németh Szilárd közösen szilveszterezik Bayer Zsolttal, Kósa Lajossal és Deutsch Tamással.  https://rtl.hu/belfold/2022/12/20/nemeth-szilard-bayer-zsolt-kosa-lajos-deutsch-tamas-szilveszter                                                                                                             5) Idén és jövőre is csökkennek a reálbérek a közszférában – a SZEF elnökével beszélgettünk a minimálbér-megállapodásról.                                                                              https://merce.hu/2022/12/21/iden-es-jovore-is-csokkennek-a-realberek-a-kozszferaban-a-szef-elnokevel-beszelgettunk-a-minimalber-megallapodasrol/    

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818008468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása