CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: Pannival kezdődött az új év első munkanapja Csepelen 65 éve

2023. január 07. 00:02 - csú

4_panni_szerelese.pngHa valaki a most következő képeken szülei vagy nagyszülei fotóival, esetleg az ő régen látott ismerőseivel találkozik, akkor az nem a véletlen, hanem a történelem csepeli műve.

2_megbeszeles_1958.png„A motorkerékpárgyár ifjú munkásai az új évben új célt tűztek maguk elé: elérni a szakma ifjú mestere címet.” – Ezzel a mondattal indult a rövid csepeli tudósítás 1958 januárjának elején a

Magyar Filmhíradó 65 évvel ezelőtti 2. számában.

3_megeszeles_1958_januar.pngA folytatásban a beszámoló – kevés szöveggel, de sok képpel ‑ azonnal a lényegre tért. Az ifjú mesterjelöltekre utalva ez hangzott el:

5_szereles.png„Így lesz kezük nyomán a közkedvelt robogó, a Csepel Panni is mestermű, melyről...

6-200_elso_panni.pngmár januárban megbizonyosodhat az első kétszáz boldog tulajdonos.”

Ha valaki az itt látott képeken szülei vagy nagyszülei fotóival, esetleg az ő régen látott ismerőseivel találkozott, akkor az nem a véletlen, hanem a történelem csepeli műve.

Forrás: MFHO és anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218017726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása