CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívüli volt, felejtse el minél előbb? Szőnyeg alá söpörnék a csepeli válság okait

2023. január 25. 20:01 - csú

titok.pngCsütörtökön már többet fogunk tudni az eltitkolt tényekről? Csepel fideszes vezérei el akarják hallgatni a kerület vezetőit  megingató döntések hátterét, és letiltották az üggyel való foglalkozást? Hogy meddig, azt a holnapi nap és a következő hetek eseményei jelentősen befolyásolhatják. 

Leszavazták Csepel polgármesterét. A fideszes politikust fideszes társai puccsolták meg (fideszes rezsibiztosi háttérrel) még december első napjaiban a kerületi költségvetés módosításával és a vagyonkezelő feldarabolásával foglalkozó rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Azóta – hivatalos fideszes kerületi körökben és a lakájmédiájukban is – néma csend honol, csak a pletykák keringenek az utcákon.

A Csepeli Hírmondónak és csepel.hu-nak jelentős, jól fizetett újságírói gárdája van, de a stáb december óta nem volt képes utánajárni az eseményeknek, feltenni néhány kérdést a fideszes ellenszavazatok okainak felderítése érdekében vagy megkérdezni az ellenzéki képviselőket, mi a véleményük a testületi ülésen történtekről. A főkommunikátor alpolgármester ezt a kínos ügyet a

szőnyeg alá akarja seperni és még a megemlítését is tiltja a hivatalos helyi tollforgatóknak?

Arra sem futotta idejükből, hogy az azt követő, a témával összefüggő hírről, miszerint, Németh Szilárd kezdeményezésére, feloszlatták a Fidesz Csepeli Szervezetét, legalább egy sort megjelentessenek. Miért? Talán el akarják hallgatni a kerület vezetését, illetve a helyi politikai közéletet is megrengető döntések hátterét, vagy a lapgazda képviselője letiltotta témával való foglalkozást?

Ha igaz a hír, akkor már az is bizonyított, hogy nem csak a kormány, de a mögötte álló pártszervezetek vezetői is utálják a demokráciát. Csak gond van vele. Így tényleg könnyebb: Orbán mint Kedves Vezető és Legközelebbi Vazallusai mindenben döntenek, a többiek pedig csak jelenthetnek: végrehajtották a parancsot.

A cikk kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk a témával is foglalkozó december 11-i írásunkat: Mindent vitt, de nem hozott semmit a kerületi Fidesz feloszlatása - Egy hét Csepelen. https://csepeliek.blog.hu/2022/12/11/egy_het_csepelen_mindent_vitt_de_nem_hozott_semmit_a_keruleti_fidesz_feloszlatasa 

Tekintettel azonban a CSH akkori írásának nehéz esztendőt előre vetítő címére, felidézzük a cikkünk zárógondolatát:

„Csepel is, hasonlóan más önkormányzatokhoz, mostanra nehéz helyzetbe került, leginkább az Orbán kormány rossz gazdaságpolitikája okozta gazdasági válság, illetve Borbély téves városfejlesztési stratégiája miatt. Most azonban az önkormányzati képviselő-testület többségét adók (fideszesek + átállt ellenzékiek) belső egysége is megbomlott, a városrész irányítása, a képviselő-testület, a vezetés alkalmatlansága nem lebecsülhető politikai viták tárgya lett – tovább rontva ezzel a helyi költségvetési gondok kezelésének esélyeit. A megoldás látszólag még a helyi Fidesz-hatalom kezében van."

Hogy meddig, azt a holnapi és a következő heti események jelentősen befolyásolhatják. Az igazi kérdés azonban, hogy van-e erő, amely a válságból kivezető utat képes felmutatni, nem a saját, hanem Csepel fejlődése érdekében.”

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1418025478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása