CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli botrány után kétszáz millió forint ment át a kt által kikosarazott cégekhez

2023. március 06. 00:02 - csú

csevak_volt_vagyonkezelo_lett.pngA képviselők nemet mondtak a szétválás költségeinek a fedezésére, de a cégek mégis mégis kaptak pénzt a polgármesteri hivatalból

Nagy port vert fel az a képviselő-testületi ülés, amelyen a polgármester három előterjesztését sem fogadta el képviselő-testület. A legnagyobb botrány a Csepeli Városgazda Zrt kettéválasztása körül tört ki, a testületi többség novemberben és decemberben is elutasította a létrehozásra került új céggel kötendő feladatellátási szerződést. Lásd: 

https://csepeliek.blog.hu/2023/01/20/all_a_bal_es_no_a_kaosz_csepelen_a_varosgazda_koruli_kozeleti_bombarobbanas_utan 

Sok víz folyt le azóta a Dunán, és közben megtudhattuk:

Borbély úrék korábban bejegyegyeztették a céget, majd, a januári testületi ülésre készített „Tájékoztató az előző Testületi ülés óta végzett munkáról” c. anyag szerint a polgármester  átutaltatott 200 millió forintot a Csepeli Városgazda Zrt. részére, az új kft, a Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. részére, a céltartalékból. (csepel.hu)

Pénz van, ugyanis ugyanezen anyag 21. oldalának alján leírtakból kiderült, hogy 10,650 milliárd forint(!) betétlekötése van az önkormányzatnak, ebből, 4,4 milliárd forint egy évre, 7,2 %-os kamatra, tehát miért ne utalna? A kérdésnek, miszerint nem kellett volna erről a döntésről, éppen az elutasító döntés miatt, időben, nem pedig utólag tájékoztatni a testületet, semmi értelme. A polgármester már önjáró lett, nem nagyon érdekli a testület.

h,-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8918038208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása