CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tervek és tények helyett a találgatásoké a terep a volt pedagógus szálló környékén

2023. március 22. 00:05 - csú

ennyi_maradt_a_pedagogus_szallobol_2023-01-27-pataki_adam_felvetele.pngA Cirmos-sétányi ingatlan, a volt pedagógus szálló esetében a tulajdonosváltás után már nem önkormányzati tulajdonról van szó, de Csepelen, egy több ezres lakótelepen történik mindez. Bízunk benne, hogy a kerületvezetők az itt élők érdekeit is képviselik, és a ködösítés helyett módot találnak a kérdések mielőbbi megválaszolására.

A  törmelék elszállításával folytatódott a Cirmos sétányi volt pedagógus szálló elbontása. Naponta sok teherautóval folyt a szállítás, nem kis gondot okozva az ott élőknek. „A jövővel kapcsolatban még bizonytalan a helyzet, nincs arról döntés, hogy mi fog itt épülni.” A döntésig bizony szabadon szárnyalnak a tervek és a találgatások.

Most csak néhány - a facebookon  terjedő  véleményt is figyelembe vevő - megjegyzésünk van:

> Több mint másfél éve, 130 millióért adta el az ingatlant az önkormányzat a Gerulus Kft-nek, annak, amelyiknek egyesek szerint  2016 óta gyakorlatilag „örökös” szerződési joga van Csepelen az útépítésekre.

> A cég vezetője nem rég, az egyik csepeli önkormányzati képviselő szerint, azt nyilatkozta, hogy

„A jövővel kapcsolatban még bizonytalan a helyzet, nincs arról döntés, hogy mi fog itt épülni.”

Ki hiszi el, hogy másfél éve nem tudják, hogy mi akarnak építeni? Ha mégsem tudják, akkor miért nem? Ki a felelős? Mikor kezdődik el a tervezés, majd az engedélyeztetési folyamat? Lehet, hogy csak kész helyzet elé akarják állítani az ottlakókat?

> Korábban arról is írtunk, hogy az önkormányzat 2021 októberében a Gerulus Kft-vel „Szerződés vételi. és visszavásárlási jog alapítására” címen kötött szerződést, 7 önkormányzati ingatlan 2,1 milliárdos összegben történő eladására, amelynek határideje 2023.06.30-án jár le. Úgy látszik, akkor valamiért nagyon kellett a pénz az önkormányzatnak, mert csak 108,5 milliós opciós díjban állapodtak meg, amit a cég kifizetett. 

Van tehát bőven kérdés, amire az önkormányzatnak választ kell adni. Igaz, hogy a Cirmos-sétányi ingatlan esetében már nem önkormányzati tulajdonról van szó, de Csepelen, egy több ezres lakótelepen történik mindez. Bízunk benne, hogy a kerületvezetők az itt élők érdekeit is képviselik, és módot találnak a kérdések mielőbbi megválaszolására.

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2518046230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása