CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A mai Csepelen már beszélni sem lehet a munkahelyi tragédiákról, balesetekről?

2023. május 15. 00:05 - csú

munkahelyi_baleset_emlekmu_budahelyi_tibor_alkotasa_csepeli_szocialistak.pngKoszorúzók az emlékműnél. „Tavaly 75 ember halt meg Magyarországon munkahelyi balesetben, 62 esetben életveszélyes, 26 esetben súlyos csonkolásos, valamint 15 esetben egyéb súlyos baleset történt a munkahelyeken…” A csepeli számokat nem ismerjük, egy szót sem szólnak róla a helyi hivatalos szervek.

A munkahelyi balesetben elhunytakra emlékeztek a szakszervezetek Csepelen, a volt Csepel Művek területén, a volt II-es kapu közelében, a még 2010. szeptember 13-án felavatott „A munkahelyi balesetben elhunytak emlékművénél”. https://merce.hu/2023/04/28/a-munkahelyi-balesetben-elhunytakra-emlekeztek-a-szakszervezetek/  

A cikk idézi a Csepel újság, 2010. október 1-én megjelent számában leírtakat, miszerint az avatók egyike javasolta, hogy

„minden év április 28-án, a Szabad Szakszervezetetek Nemzetközi Szövetsége által a munkahelyi balesetek nemzetközi gyásznapjává nyilvánított napon, az emlékműnél rendszeresen adjanak számot a megelőzés eredményeiről és tennivalóiról.”

Az idei megemlékezésen elhangzottak szerint „tavaly 75 ember halt meg Magyarországon munkahelyi balesetben, 62 esetben életveszélyes, 26 esetben súlyos csonkolásos, valamint 15 esetben egyéb súlyos baleset történt a munkahelyeken…”

Kár, hogy a csepeli számokat nem ismerjük, illetve, hogy a Csepeli Önkormányzat vezetése nem csak erről nem adott hírt, hanem – a szakszervezetek vészjelzései ellenére –, arról sem, hogy mit tesz a munkahelyi balesetek számának csökkentéséért. 

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818116076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása