CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz-kormány kitartóan félretájékoztatja a kisjövedelmű, parancstűrő, kiszolgáltatott embereket

2023. május 30. 00:03 - csú

penzszoras_2.jpgA Fidesz szavazói  Orbánéknak elhiszik, hogy a 13. havi a kormány ajándéka, az infláció viszont az unió csapása. És az ajándékért, valamint azért, hogy a vezér megvédi őket a migránsoktól és a melegektől, a Fideszre szavaznak, és megbocsátják, hogy a kormányhoz kötődő gazdasági körök ezermilliárdokat vágnak zsebre, munka nélkül.

A magyar falvak lakóinak túlnyomó többsége elhiszi a kormánynak, hogy az Oroszország elleni uniós szankciók okozzák az inflációt. Elhiszik, holott tudják, hogy a hazai árak már egy évvel az orosz-ukrán háború előtt „kilőttek”. Tudják azt is, hogy az unióban sehol sem volt olyan magas a tavalyi infláció, mint nálunk. Az unió minden állama

szankcionálja Oroszországot, ám másutt megállt a 2022-es az infláció 10 százalék alatt, nálunk viszont felkúszott 25 fölé. Ezt sokan tudják a falvakban, mégis elhiszik a kormány szankciós mantráját.

Úgy tűnik, a kormány bármit mond, azt a falun élők 70-80 százaléka elhiszi. Elhitték, hogy Soros pénzeli és indítja Európába az afrikai és ázsiai menekültek millióit, akik azzal a céllal jönnek, hogy beköltözzenek az ő szerény portáikba, és elvegyék a közmunkát a rászorultaktól. Elhitték, hogy az unió fejlett államai és a hazai libsik át akarják nevelni a heteroszexuális gyerekeket homoszexuálissá. És elhiszik, hogy az unió magyarellenes, a sztrájkoló pedagógusok pedig a diákok ellenségei.

A kormány zseniális a megtévesztésben. A Fidesz-kormány által uralt média kitartóan félretájékoztatja a falvak idős, kevésbé iskolázott, kisjövedelmű, parancstűrő, kiszolgáltatott lakóit. A kormány azzal is félrevezeti őket, hogy eljátssza, milyen odaadással gondoskodik róluk. A 13. havi nyugdíj a kevésből sáfárkodóknak nagy öröm, ám ezt az egyszeri juttatást az infláció 4-5 hónap alatt felfalja, s az állam a megdrágult termékek áfa-többletéből bőségesen visszanyeri a nyugdíjprémiumot.

A Fidesz szavazói azonban elhiszik, hogy a 13. havi a kormány ajándéka, az infláció viszont az unió csapása. 

És az ajándékért, valamint azért, hogy a vezér megvédi őket a migránsoktól és a melegektől, a Fideszre szavaznak, és megbocsátják, hogy a kormányhoz kötődő gazdasági körök ezermilliárdokat vágnak zsebre, munka nélkül.

Száz év múlva utódaink értetlenül olvassák majd napjaink magyar történelmét. Hogy milliók hittek elemi hazugságokban. Amiképp a középkorban hittek az aranycsinálásban, a boszorkányokban és a laposföldben.

Forrás: UNGÁR TAMÁS (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8618126850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása