CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki az úr az épülő Jedlikben? Vannak még nyitott kérdések és zárt szájak

2023. július 27. 00:05 - csú

nemeth_szilard_es_gulyas_gergely_mosolya_jedlik_bokreta_-2022-09-30_2.pngMár a polgármester íródeákja is rákérdezett: „Kié lesz a Jedlik?” Németh és Gulyás fentről várja a választ. De hol, merre van az a fent, és vajon ki lehet ott, aki kimondja a döntő szót?

Sokáig emlékezetes marad az az eseménysor, amelyről a CSH Öröm és érthetetlen közjáték a Jedlik gimnázium bejárásán címmel számolt be.

Kiderült: Borbély Lénárdot meglepte a Németh Szilárd által átszervezett látogatási program. Szerintünk ugyanis várható volt, hogy a Csepel jótevőjeként tetszelgő rezsibiztos, az általa meghívott potentátok segítségével, ha már nem tudta leállítani a Fideszből kizárt „vendégek” fogadását, maga akarta irányítani az építkezés helyzetének bemutatását.

Németh elérte célját: negyven perces beszédében gyakorlatilag megalázta a polgármestert, akinek nem is nagyon akart szót adni. Mondandójának figyelemreméltó része volt, hogy

„…az önkormányzat fejlesztéseit értelmetlennek nevezte”. Borbély szót kérve, csak védekezésre volt képes, amelyben felsorolta, a beruházás indulásának anyagi körülményeit, hangsúlyozva, hogy az írásos dokumentumok, amelyek rendelkezésére állnak, bizonyítják, hogy mindent megtett a felújítás sikere érdekében.

A CSH-s cikk szerzője, TK, a polgármester közvetlen munkatársa, írása utolsó részében felteszi a sokakat érdekló kérdést: „Kié lesz a Jedlik?” Válasz helyett Németh korábbi, a KIMBA létrehozásakor elkövetett bűneit sorolja, majd váratlan és érthetetlen fordulattal azt állítja, hogy ezek után a csepeli MSZP arra a következtetésre jutott, „már csak a Németh Szilárddal való békesség miatt is jobb, ha megbukik a jelenlegi vezetés.” Ez Borbély csapatában az üldözési mánia első jele. A Fideszből kizárt jelenlegi kerületvezetőknél és fideszes kizáróinál mindig mindenért más a hibás. Urak! Az áldozati szerep eljátszása és a felelősséget elhárító koncepciógyártás helyett a csepeli érdekekért kellene már végre dolgozni!

Blogunk a bejárás után „Egy hét: Megalázó cirkusz a Jedlikért….” címmel közölt írásban hosszabban foglalkozott a botránnyal. https://csepeliek.blog.hu/2023/06/18/egy_het_megalazo_cirkusz_a_jedlikert_csepeli_erdekek_kiarusitasa_a_kormanynak_menekules_a_felelosseg#more18148194 

Idéztük a majd három éve írt, témával foglalkozó cikkünk zárógondolatát: 

„A Jedlik, egyébként szükséges felújítása, bár hatása korántsem lebecsülendő, még nem viszi el az embereket a 21-22. századba. A csepeliek nagy része még a 20. század, sok ezer ember pedig a 19. század gondjaival küszködik. Egy kerület valódi fejlesztése, társadalmi, gazdasági viszonyainak átalakítása csak az érintettek, az ott lakók lehető legszélesebb bevonásával és egyetértésével, együttműködésükkel valósítható meg….”

Azóta a két hatalomra törő csepeli vezető fideszes politikus harca, mintha mi sem történt volna a világban, az országban, Csepelen, folytatódott. Bizonyítva, hogy semmit sem értettek meg a világ változásaiból, sőt, hogy Csepelen a helyzet változatlan. Az urakat csak a hatalom érdekelte/érdekli. Ezért nem méltóak a csepeliek további bizalmára. 

Utóirat:

Németh Szilárd közösségi oldalán az alábbiakat jelentette meg: „Államigazgatási egyeztetés az új Jedlik Ányos Gimnáziumról Gulyás Gergely kancelláriaminiszter úrnál: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, Tóth Endre tankerületi igazgatóhelyettes, Süle László főtanácsadó úrral és Dudás Zoltán atyával. Szeptember 1-jén tanévnyitó! Hajrá, Jedlik! Hajrá, Csepel!”

Blogunk erre reagálva feltette a ma MÉG aktuális kérdést: Németh Szilárd át fogja játszani a Jedliket az egyháznak?

https://csepeliek.blog.hu/2023/06/23/nemeth_szilard_at_fogja_jatszani_a_jedliket_az_egyhaznak#more18151746 

Csepel polgármestere a szokásához híven, hallgat.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218159848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása