CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amitől Rózsa Sán­dor összevonta a szemöldökét, sőt akár a lovát is ugratta

2023. július 29. 00:03 - csú

tiborcz_istvan_es_orban_koccint.pngSok évvel ezelőtt magam is úgy gondoltam, hogy a nép, amely fittyet hány a politikára, ahhoz talán elég anyagias, hogy a buk­szájá­ban való kotorászást komolyan vegye, sőt csontig elszegényedvén fel is horkanjon akár. Például ettől: Tiborcz-közeli magántőkealap szállhat be az egyik leggazdagabb ma­gyar, Scheer Sándor szállodaprojektjébe.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent bejelentés alapján a Market-vezér minősített többségi befolyása alatt lévő cég eladja a Sárváron luxushotelt építő kft.-ben meglévő üzletrészének felét. A vevő az Equilor Alapkezelő Zrt. által menedzselt Central European Opportunity II. Magántőkealap – ol­vasom a forbes.hu oldalon.

A szöveg az, aminek látszik, tárgyszerű tu­dósítás egy párhuzamos univerzum lakóinak mindennapos problémái­ról, amelyek leginkább százmilliárdos nagyságrendű összegek megfele­lő elhelyezésében és fialtatásában kulminálnak.

A többé-kevésbé nor­mális átlagember figyelmét ez a problémakör

soha föl nem csigázhat­ná, ezt abból sejthető, hogy voltak ilyen irányú kísérletek, eredményük nulla. Annak ellenére, hogy a „magántőkealap” szó önmagában is vala­miféle mutyizásra látszik utalni, azaz olyasvalamire, amitől Rózsa Sán­dor összevonta a szemöldökét, sőt akár a lovát is ugratta. Valamikor, régen, talán.

Sok évvel ezelőtt magam is úgy gondoltam, hogy a nép, amely fittyet hány a politikára, ahhoz talán elég anyagias, hogy a buk­szájá­ban való kotorászást komolyan vegye, sőt csontig elszegényedvén fel is horkanjon akár.

Tévedtem ebben is, ahogy minden másban.

Forrás: Váncsa István (Életés Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1318168981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása