CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak egy uszoda úszott el Csepelen?

2023. szeptember 15. 00:05 - csú

imaterem_a_megujult_jedlikben.pngImádkozni lehet, úszni nem a horribilis összegből megújult középiskolában. Bár a gimnázium állítólag állami kézben marad, a Jedlik  üzemeltetési feladatainak ellátásáról egyelőre egyetlen szó információ sincs

Ágh Péter államtitkár a Jedlik-évnyitón azt mondta, hogy intézmény 22,5 milliárd forintból kívül-belül megújulhatott, annak ellenére, hogy a világ nyugati országai jelentős gazdasági nehézségekkel küzdenek.

Ezek szerint nálunk nincs semmilyen gazdasági, pénzügyi nehézség, országunk hatalmas fejlődésen megy keresztül, s ez tette lehetővé a gimnázium felújítását.

Megnyugodtunk. Ezek szerint van pénz bőven, ezért a tervezett uszodát

nem kellett volna kihagyni a beruházási programból. Legfeljebb 30 milliárdba került volna a Jedlik. Semmiség. Németh Szilárdnak és egy nehézségek nélküli országnak ez meg se kottyan. 

> Bár a gimnázium állítólag állami kézben marad, a Jedlik komplex létesítmény üzemeltetési feladatainak ellátása érdekében meghirdetett közbeszerzési eljárás eredményét sem közölték. Mindez komoly gondokat okozhat még, leginkább a Dél-Pesti Tankerületi Központnak (TK). 

A fenntartási költségeket az államnak kell biztosítani. A TK-nak meg kell kapnia a gimnázium fenntartáshoz szükséges összegeket, mert ha nem, az intézmény könnyen bajba kerülhet, és akkor nemcsak az uszoda úszik el…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6118207385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása