CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli hungarikumhoz csak egy belevaló kell! Közpénz, de abból jó sok

2023. szeptember 26. 00:05 - csú

penzszoras_penzegetes_nagyobb.gifHol van még Csepelről a törvényben előírt választási kampány, de már égetik a közpénzt, fűtik a cirkuszi kazánt

Az újraválasztására aspiráló Borbély Lénárd polgármester több tízmilliós közpénzből működtetett kampányprogramjának legfőbb jelmondata a római uralkodóosztály jelmondata lehetne: kenyeret és cirkuszt a népnek.

A polgármester, nem sajnálva az önkormányzati költségvetést, évek óta használja a szállóigévé vált mondást, idén azonban egyre többször. Közösségi oldalán, több ilyen programot is közzétett: meghívta a csepelieket a hagyományos hungarikum fesztiválra, ahol, egy másik poszt szerint bográcstusa is volt.

Ez utóbbit egyébként saját civil szervezete kezdeményezte, a cechet meg az önkormányzat állja.

Meghívta a

nyugdíjasokat, idén már negyedszer, egy ingyenes hajókirándulásra, a kultúra iránt érdeklődő csepelieket meg egy ingyenes színházi előadásra. Örülünk a jó programoknak, reméljük a résztvevők jól is érzik majd magukat. 

Érdemes lenne azonban azon is elgondolkodni, hogy például 2022-ben a költségvetésben az ellátottak pénzbeli juttatásaira (átmeneti segély, ápolási támogatás, gyógyszertámogatás, lakbértámogatás, lakhatási támogatás, köztemetéssel kapcsolatos juttatások stb), kevesebb mint 70 milliót, míg az önkormányzat, illetve a polgármester rendezvényeire ~146 milliót fordítottak.

Idén a rendezvénykiadásokat kezelő Városkép Kft támogatását 30 százalékkal(!) megemelték. Lehet, hogy a polgármester választási kampánya miatt? A rendezvények nem enyhítik a valóban rászorulók megélhetési gondjait, a kenyeret és cirkuszt elve viszont elterelésre jó. Mindig a hatalmon levőket segíti.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918219745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása