CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire nem akar emlékezni a polgármester, ha 2023-ról beszél?

2023. december 27. 00:05 - csú

csepel_napja_csikidam_ergo_buli_2023-07-18.pngMit nem lát most sem a cirkuszi produkciókkal, közterületfelügyelőkkel, biztonsági őrökkel, elektronikus kütyükkel eltorlaszolt polgármesteri irodájából Borbély Lénárd a munkatársai által folyamatosan köréje szervezett gyerekek, szülők és nagyszülők sokaságától, a buliktól az áltanácskozásoktól, a programdömpingtől, az állandó tapsolók hadától?

„Csak a szépre emlékezem” – jutott eszünkbe Hajdú Júlia 70 éves, 1953-as slágere, amikor elolvastuk Borbély Lénárd december végi posztjait a közösségi oldalán. A polgármester ugyanis elkezdte sorba venni idei emlékeit. 

Miként írja, rögtön az év elején a kormány meglepte Csepelt:

762 milliót ajándékozott a kerületnek, hogy:  „…a családokat, gyermekeket, nyugdíjasokat és minden itt élőt szolgáló kerületi intézményeink fenntartását tudjuk még stabilabban biztosítani, a jelentősen megemelkedett rezsiköltségek ellenére is.” A meglepetés sikerült, azóta is emlegetik az érintettek…

    Nem részletezzük a leírtakat. Megtudtuk, munkája eredménye: sikert siker követett. Nagyszerű. Így kell egy új évet elindítani! Mármint kampányszempontból. Mintha Németh Szilárd szelleme ihlette volna meg Borbélyt. Két hónap alatt majdnem kétvállra fektette a kerület feszítő gondjait, az állandóan kekeckedő ellenzéket, a gondokat szajkózó csepeli médiát. 

    De mi van Borbély alternatív világán túl? Mire nem akar emlékezni Borbély? Mit nem lát most sem a nehezen megközelíthető polgármesteri irodájából, a munkatársai által folyamatosan köréje szervezett gyerekek, szülők és nagyszülők sokaságától, az áltanácskozásoktól, a programdömpingtől, az állandó tapsolók hadától? Pl. azt, hogy Lázár miniszter úr januárban belecsapott a nagybőgőbe. Csak néhány fontosabb tény, ami ezek után kiderült, s ami befolyásolta az egész idei évet, sőt a következőket is:

1) Január második felében az ország, a főváros és Csepel is Lázár miniszter úr fejlesztési terveket elkaszáló döntéseitől volt hangos: lezárta a soroksári, csepeli HÉV fejlesztési terveket, „Szélnek eresztették a szakmai csapatot, az építési engedélyezési eljárásokat felfüggesztették, a kivitelezői tendereket ki se írták. Holott ezek lebonyolítása hónapokig tart, a kivitelezés pedig legkevesebb három évet vesz igénybe.” Azóta újabb ígéretek láttak napvilágot, amelyekkel már tele van a csepeliek padlása. 

2) Már szó sincs a Gubacsi híd megígért kétsávossá tételéről, helyette a mellé tervezett vasúti híd megépítése kerül előtérbe. A csepeli gerincút folytatása, a Korvin csomópont kétszintessé tétele, a II. Rákóczi F. út kiszélesítése is a messzi jövőbe került. 

3) A csillagtelepi kisposta újra nyitása, az állami feladat átvállalása, ~ 46,3 millióba került az önkormányzatnak, miközben a másik két posta esetleges megnyitása és működtetése további tízmilliókat vonna el a kerülettől, ami a 2024. évi költségvetési feszültségeket növeli.

4) A volt Csepel Művek területén lévő, bezárásra ítélt munkásszállóval kapcsolatos tavaly szeptemberi botrány folytatódása, a polgármesteri ígéret látványos bukása a januári testületi ülésen, nem oldott meg semmit, a hajléktalanok sorsa ma is komoly vitat vált ki a csepeli közéletben 

5) A Csepeli Hírmondó január 11-i számában megjelent 3 oldalas, Borbély Lénárd: Csepel fejlődik c. álinterjú egyértelművé tette, hogy a Fideszből kirúgott polgármester gyakorlatilag pártonkívüli pártkatonaként képzeli el jövőjét, nem kíván változtatni munkamódszerén, azaz képtelen bármilyen együttműködésre a kerület ellenzéki erőivel és valódi civil szervezeteivel. A cikk a 2024-es választások megnyerése érdekében indított totális kampányt jelezte. 

Lásd akkori írásunkat: https://csepeliek.blog.hu/2023/01/18/csepel_valodi_valsaga_egy_osszefercelt_keruletvezetoi_alinterju_tukreben#more18028260

6) Februárról írva Borbély elfelejtette megemlíteni, hogy a 12/6/0 arányban elfogadottaz idei költségvetés érdekében engedett volt párttársai, a Fidesz-frakció zsarolásának. Nem írt a szigetszentmiklósi területre tervezett óriási TESCO raktárbázis csepeli hatásai miatt kirobbant vitáról, a Jedlik Gimnázium átadási ünnepségéről az azt követő botrányról, a titokban megalakult új helyi Fidesz-alapszervezetről, amelynek elnöke ismét Németh Szilárd lett.  Elhallgatta az általa is támogatott fővárosi parkolási rendeletet, csakúgy, mint az Egressy Béni Zeneiskola bezárásával kapcsolatos anomáliákat. Azt sem merte megemlíteni, hogy a testületi vélemény ellenére írta alá az általa kierőszakolt új gazdasági társaság feladatellátási szerződését. 

7) Egy januári parlamenti kérdés kapcsán februárban felerősödött a Cirmos sétányon volt Pedagógus Szálló értékesítésének ügye, amit csak erősített a területen megindult bontás, a várható fejlesztések körüli polgármesteri hallgatás. 

    Az igazi probléma, hogy Borbély kampányában egyre nagyobb szerepet kapnak a győzelmi indulókat fújó fanfárok, leginkább a mindenáron, a tisztességtelen eszközök (hazugságok, csúsztatások, mellébeszélések) tudatos felhasználását is vállaló polgármester képének elrejtése érdekében. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5218288793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása