CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fenntartható csomagolással nyert díjakat a 100 éves csepeli papírgyár

2024. február 02. 00:05 - csú

cimkeps_jobb_csepeli_papirgyar_1.pngGratulálunk a környezetbarát anyagok széleskörű felhasználásában élenjáró, a Prinzhorn csoport tulajdonában lévő csepeli gyárnak a nagyszerű sikerhez.

A csepeli Dunapackot is tulajdonló Prinzhorn csoport két ipari csomagolási megoldásért kapott magyar és nemzetközi díjjal ünnepelte csepeli gyárának századik évfordulóját.

A hazai hullámpapíripar meghatározó cégének értékesítési igazgatója, Szőnyi Zoltán mondta: „Büszkék vagyunk a nemzetközi és hazai díjakra, amelyekkel a szakma elismeri munkatársaink innovációit”

Aggasztó mennyiségű hulladékot termel az emberiség csomagolóanyagokból – erre a problémára jelent megoldást a hullámpapír. Ez a csomagolóanyag akár 90%-ban újrahasznosított alapanyagból készül. Noha a

boltok polcain mindennap találkozunk vele, a hullámpapír az iparban is hódít.

Egy átlagos európai lakos 180 kg csomagolási hulladékot termel évente, és ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ez akár ötödével nőhet 2030-ra. Ezért is fontos, hogy a csomagolásoknál még nagyobb teret nyerjen a körforgásos gazdálkodás modellje, amelynek célja, hogy a természetből kivett nyersanyagok minél tovább bent maradjanak a gazdasági körforgásban. E modell fontos szereplője a hullámpapír: a belőle készült csomagolóanyagok átlagosan 90%-ban újrahasznosításra kerülnek Európában, így Magyarországon is.

Habár a hullámpapír-dobozok már hosszú évtizedek óta előfordulnak úgy az élelmiszer boltok polcain, mint tartós fogyasztási cikkek csomagolásaként, egyre szélesebb körben terjednek ipari környezetben is, és innovatív alkalmazással akár más csomagolási megoldásokat is kiválthatnak. A szegmens vezető hazai szereplője, a Dunapack Packaging 2023-ban két ipari csomagolással is rangos díjat nyert el, amelyek bizonyítják a környezetbarát anyag széles körű felhasználását.

Magyar innováció üvegtetők szállítására: 40%-os megtakarítás környezetbarát csomagolással. A Prinzhorn csoport két magyarországi cége, a Mosonpack és a csepeli Dunapack által közösen fejlesztett autóipari megoldás révén a gyártók most már üvegtető-paneleket is szállíthatnak hullámpapír csomagolásban. Az innovatív csomagolás 2023 májusában fődíjat nyert a csomagolóipari világszervezet, a World Packaging Organization rangos szakmai világversenyén, a Worldstar Packaging Awards-on. Az idei újabb elismerés a cég hírnevét öregbíti és üzleti lehetőségeit szélesíti.

 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918308895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása