CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesz vagy nem lesz elvtelen alku árán 2024-es költségvetése a csepeli önkormányzatnak?

2024. február 20. 00:05 - csú

borbely_es_nemeth_atvagas_2.jpgMár csak kettőt kell aludni, és csütörtökön, február 22-én kiderül, hogy Csepelnek lesz vagy nem lesz 2024-es költségvetése és az eddig megismert terveikkel az - átvágásban gyakorlott - kerületvezetők kit akarnak és kit tudnak becsapni, átverni? Még az utolsó órákban is nagy erőkkel dolgoztak a projekten a színfalak mögött a Borbély Lénárd fémjelezte, Fideszből kirúgott városvezetők és a Németh Szilárd-féle kirúgóik. Lesz-e bárkivel elvtelen alku a képviselők közül?

    A törvényi határidő utolsó napján, február 15-én terjesztette be a polgármester az önkormányzat 2024. évi költségvetési tervezetét – tudtuk meg a polgármester fb oldalán megjelent írásból:

„Hosszas és alapos munka eredményeképpen az önkormányzat pénzügyi szakemberei elkészítették Csepel 2024-es költségvetését, amely

biztonságos, stabil és nyugodt működést tesz lehetővé erre az évre is, a megszokott rendben. A mai napon az előterjesztés aláírásra és benyújtásra került.”

    Most csak néhány megjegyzésünk van Borbély úr posztjához: 

1) Miért nem jelent meg a bejelentés az önkormányzat hivatalos honlapján? 

2) „Ennek értelmében jöhet….” harangozta be a polgármester az általa tervezett béremeléseket, ami egyelőre csak javaslat, még nem biztos, hogy valóban jöhet. A döntés a képviselő-testületre tartozik. Nincsenek illúzióink, ugyanis a szöveg ellenére a polgármester nem egyeztetett az ellenzékkel. Arról nem is beszélve, hogy a nem kötelező feladatok között a felsoroltakon túl is vannak olyanok, amelyeket elhallgat Borbély úr, s amelyek miatt kevesebb az esélye a költségvetés elfogadásának, pl. a sporttámogatások, a több mint 700 milliós, kampánycélokat szolgáló kiadások, stb miatt.

3) „A kerület működése a választók döntése nyomán alakult az elmúlt években is…” olvashattuk a szövegben. Nem igaz! A 2019-es választások eredménye ellenére, csak „átállásokkal” jöttek létre a frakciók a testületben vagy pl. a választók javaslatait felvállaló ellenzéki javaslatokat a kialakított hatalmi struktúra az elmúlt években rendre elutasította.  Akkor miért kellene mindezt tiszteletben tartani? A költségvetés elfogadására senki nem kötelezhető, ráadásul nem az ellenzék feladta.

    Ehhez a kérdéskörhöz tartozik, hogy a polgármester a képviselő-testület összehívására vonatkozó Szervezeti Működési Szabályzatban foglaltakat most sem tartotta be: a péntek déli határidőig nem hívta össze a képviselő-testület ülését. Majd, miután megkapta a Fidesz-KDNP-frakció javaslatát, 12:16 órakor egy rosszindulatú, zsarolásnak is minősíthető, bizonyíték nélküli állítást posztolt fb oldalán. A képviselő-testületi ülés meghívója valamikor a délutáni órákban jelent csak meg az önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n.

    Ezt követően a magyarnemzet.hu jelentette meg a csepeli Fidesz-KDNP frakció közleményét, amelyben bejelentik: nem támogatják Borbély Lénárd költségvetés-tervezetét. https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/02/nem-tamogatja-borbely-lenard-koltsegvetes-tervezetet-a-csepeli-fidesz-kdnp?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

    Sok minden kiderülhet tehát a képviselő-testület február 22-re tervezett ülésén. Úgy tűnik, Borbély kezdi elveszíteni a fejét, s kompromisszum képtelenségével, együttműködésre alkalmatlan magatartásával, döntéseivel, vagdalkozásával csak rontja költségvetés-tervezete elfogadásának esélyeit. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218328325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása