CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Markológép Csepelen

2024. június 17. 00:05 - csú

borbely_lenard_markoloval_markologeppel.jpgBorbély Lénárd legfontosabb munkatársa a fényképész! Nem a gazdasággal, a tervekkel a városépítéssel és a szociális helyzettel foglalkozó szakember, hanem a propagandista! Az, aki elkapja a pillanatot amikor a vezér épp ásóval, kapával a kezében, Boss öltözékben, formára szabott ingekben, fát ültet, felül a kaszálógépre, vagy beszáll a markolóba.

A főpolgármester választása körül lezajlott újraszámolási őrület miatt ma már csak kevesen gondolják azt, hogy egy választási eredmény a nép valós érdekeinek és véleményének az objektív megjelenést tartalmazza. Azt érzik, a különböző (pénzügyi, politikai) hatalmasságok, a tudomány bevonásával képesek manipulálni az eredményeket. Egy választási győzelem nem a végzett munkán, vagy a programok sajátosságán múlik, hanem azon a pénzen, amivel a hatás elérhető.

Nem csak a fővárosban vannak problémák a jog alkalmazásával és az esélyegyenlőség kérdésével, hanem Csepelen is. Itt, teljes győzelmet aratott a Borbély féle hatalmi formáció! A megválasztott képviselők egy része gyakorlatlan és tájékozatlan a helyi politikában. Bizonyára azért, hogy

még véletlenül se tudjanak, vagy akarjanak a kerület ügyeibe beleszólni.

Őket nem azért húzta elő Borbély, a varázslói kalapjából, mert kollégákat, együtt dolgozó és gondolkodó társakat, a hibákat észlelő és felvetőket akar, hanem azért, mert ezekkel a „zöldfülüekkel” azt „etethet meg” amit akar! Ők nem fogják kifogásolni, hogy a törvényeket sorozatosan meghágja. Nem fogják szóvá tenni, a bűnös mulasztásait a kerület vezetésében. Nem fogják firtatni a hatalomkoncentrációt és a diktatórikus vezetését. Ők tovább fogják engedni az egyéni haszonszerzésre alapozott gazdagodást! Nem biztos, hogy gonoszságból, sokkal inkább azért, mert így látják hasznosnak és célravezetőnek!

Fogalmuk sincs arról, mit és hogyan kéne dolgozni egy jogállamiságban tevékenykedő kerületben a képviselő-testületnek! Az új képviselők azt fogják látni, hogy amennyire jogellenes a csepeli hatalmi gyakorlat annyira eredményes! Számukra, meg igen hasznos. A most megválasztottakat nem fogja törvénytelen tiszteletdíj-elvonásokkal, büntetésekkel, és szankciókkal büntetni, addig míg csodálkozva néznek ki a fejükből, és hallgatnak!

A választások nem a kampányban dőltek el! Borbély Lénárd legfontosabb munkatársa a fényképész! Nem a gazdasággal, a tervekkel a városépítéssel és a szociális helyzettel foglalkozó szakember, hanem a propagandista! Az, aki elkapja a pillanatot amikor a vezér épp ásóval, kapával a kezében, Boss öltözékben formára szabott ingekben, felül a kaszálógépre, vagy beszáll a markolóba. Senki nem fogja tudni, hogy ez az ember egész polgármesteri tevékenysége folyamán azon dolgozott, hogy hogyan tudja kizárni, ellehetetleníteni mindazokat, akik riválisai lehetnének a hatalomgyakorlásban. Hatalma megtartására és személye fényezésére szervezett közpénzen rendezvényeket, bulikat nagy etetéseket, itatásokat.

Erre persze a „sajátjain” kívül másokat nem hagyott bejutni, bemutatkozás, programismertetés céljából. Maga hasznára alkalmazta a Városkép, Városgazda, a piac és a teljes hivatal munkatársi gárdáját.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818428993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása