CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázadás a Fideszben: Németh Szilárd mondjon le?

2024. augusztus 01. 00:07 - csú

nemeth_szilard_duhos_keretben_1.pngAz interjúban előkerült a csepeli választási eredmény is: Borbély Lénárd, a Fideszből kiebrudalt polgármester simán újrázott, az ellenlábasa, Németh Szilárd által favorizált fideszes jelölt csúnyán kikapott. Kovács Péter még azt is megpendítette, hogy Németh Szilárdnak (képünkön) – nem mellesleg a Fidesz alelnökének – le kellene mondania választókerületi elnöki tisztségéről.

„Orbán Viktor Magyarország legjobb miniszterelnöke” – ezt mindenképpen fontosnak tartotta hangsúlyozni Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármester, hogy aztán érzékletesen cáfolja saját állítását.

A Telexnek adott interjújában csak úgy dőlt belőle a panasz. Már az sem szokványos, hogy egy kormánypárti polgármester hajlandó nyilatkozni egy független portálnak, az pedig végképp nem jellemző, hogy nyilvánosan kikezdje az Orbán-rendszer alapjait. A miniszterelnök politikájának ugyanis lényegi eleme a centralizáció, amellyel igyekszik agresszívan terjeszkedő hatalma alá vonni

minden bekebelezhető területet, lehetőség szerint a teljes országot.

Kovács Péter éppen az esztelen központosítást bírálta. „Békén kéne hagyni az önkormányzatokat, nem lenne szabad még több dolgot átvennie az államnak. Azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy biztos jó-e az, ha minden fontos döntést egy személy vagy egy kör szeretne meghatározni” – mondta. A Tisza Pártot tartja az önkormányzati választások egyedüli nyertesének, és úgy gondolja, a kormányfőnek, aki az európai politikával van elfoglalva, vissza kellene jönnie a magyar politikába, hogy rendet tegyen a Fideszben. Szavaiból egyenesen következik, hogy a rendpárti Fideszben nincs rend.

Az interjúban előkerült a csepeli választási eredmény is: Borbély Lénárd, a Fideszből kiebrudalt polgármester simán újrázott, az ellenlábasa, Németh Szilárd által favorizált fideszes jelölt csúnyán kikapott. Kovács Péter még azt is megpendítette, hogy Németh Szilárdnak – nem mellesleg a Fidesz alelnökének – le kellene mondania választókerületi elnöki tisztségéről.

Fideszes mércével mérve az ilyen nyilatkozatok már-már a lázadás határát súrolják. A kormánypártban okkal tarthatnak attól, hogy a belső elégedetlenség egyre nagyobb erővel fog felszínre törni.

Forrás: Czene Gábor (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5218457815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása