CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki vigye el a balhét, kire kenik majd a felelősséget Borbély és emberei októbertől Csepelen?

2024. szeptember 02. 00:05 - csú

csepeli_kt_kepviselo-testulet-_2023-uj_jegyzovel-nagy_total_3.pngSzeptember 30-ig még, a törvény szerint, van hatáskörrel és döntési felelősséggel rendelkező képviselő-testülete a csepeli önkormányzatnak (képünkön). Miért nincs testületi döntés vagy támogatás a polgármester Kossuth Lajos utcát érintő felújítási javaslata mögött?

Tervezzünk közösen! Újjászülethet a Kossuth Lajos utca. A Hírmondóban ezzel a címmel jelent meg Borbély Lénárd elképzelése a városközpont egy részének felújításáról. Négy oldal egy elképzelésről, amelyről csak a következőket nem tudjuk:

> Mi indokolta, hogy most a valószínűleg több százmilliós fejlesztés elindítása mellett döntött a polgármester?

> Szeptember 30-áig még, a törvény szerint, van hatáskörrel és döntési felelősséggel rendelkező képviselő-testülete a Csepeli Önkormányzatnak. Miért nincs testületi döntés vagy támogatás a polgármester javaslata mögött?

> A tervezet pénzügyi feltételei nem biztosítottak.

Egyrészt önkormányzati költségvetésből indítanák el, amit nem is tárgyalt a képviselő-testület, pedig összehívása csakis a polgármester döntésén múlott/múlik. Egyértelmű: Borbélyt már nem érdekli a régi testület, amit megtehet, de ezzel kényszerhelyzetbe hozza majd a mögötte felsorakozott és nyertes Borbély csapatot is, akiknek nem biztos, hogy ez a módszer jó jel munkájuk megkezdése előtt. Szerintünk erre számítsanak októbertől: Borbély úr diktál majd, s nekik marad a régi fideszes frakciótól elvárt gombnyomogató szerepbe való belenyugvás, beleszürkülés. Borbély szép tiszteletdíjat fog biztosítani részükre….

Másrészt a polgármester szövegéből kiderült: Pályázati pénzek elnyerésére is szükség lesz a megvalósítás során. Vajon mennyi önrészre és mennyi pályázati pénzre számít a polgármester? Mi lesz, ha mégsem nyernek a pályázaton? Borbély úr kire keni majd a felelősséget?

> Csak érdekességként tesszük mindehhez hozzá, hogy Borbély már 2016 május végén 

meghirdetett egy nagyszabású ötletpályázatot a Kossuth Lajos utcai üzletközpontok (Ü1 és Ü2) arculat és design váltására, amelynek megvalósítása alapvetően hozzájárult volna az utca átfogó újjáalakításához. https://www.epiteszforum.hu/otletpalyazat-uzletkozpontok-arculat-es-design-valtasara 

    Abból semmi sem lett, de az ötletelés megint elindult, hátha a lakosság most is azt akarja, amit ő. Miért ne akarná, pláne, ha a kérdésben már benne van a válasz is. Ha pedig nem, akkor sincs gond, majd keresnek és találnak bűnbakot. Jelölt már van bőségesen. 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618478703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása