CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebukott! Álszent az imádkoztató csepeli polgármester?

2012. február 20. 01:09 - csú

Önmagát leplezte le a hét végén Németh Szilárd. A XXI. kerület fideszes polgármestere még januárban az önkormányzat honlapján Orbán Viktorért szóló imára buzdította a csepelieket. Az eredmény frenetikus volt: Németh Szilárdon röhögött az ország, és a derűből még a határon túlra is jutott. Ezt a teljesítményt eddig egyetlen polgármester sem tudta megismételni. A túlbuzgó Németh Szilárd védelmezői mentségként a polgármester vallásos, keresztény értékrend iránti elkötelezettségét hozták fel. Mára azonban kiderült, hogy az imádkoztató Németh Szilárd egyszerűen csak álszent.

Gőze sincs néhány igen jeles keresztény ünnepről. Németh Szilárd a farsang farka (utolsó három napja) előtt egy nappal, február 18-án rendezett vérgőzös szombati disznótoron a radikális jobboldali Echo TV-nek és a Magyar Hírlap nevet viselő újságnak nyilatkozva így szerénykedett: „Azt gondoltuk, hogy itt a farsang közepén azt a hagyományt, amit Csepelen nagyon régen ismernek, a disznóölés hagyományát elindítjuk, és megpróbálunk az emberekkel együtt ennek örülni” (Szolgai módon közli ezt  a csepel.hu is.)

A zagyva mondatból az nem látszik, hogy ki és minek akar örülni, de ezt most hagyjuk. Az ugyanis napnál világosabban kiderül az idézett nyilatkozatból: az imádkoztató Németh Szilárdnak halvány fogalma sem volt arról, hogy szombaton, február 18-án országszerte már nem a farsang közepét, hanem a farsang farkát, vagyis a végének közeledtét köszöntötték (Baja, Szombathely, stb.). A katolikus naptár szerint ugyanis az idén február 21-én már húshagyókedd lesz, amit a hamvazószerda követ, vagyis a január 6-a óta tartó idei farsangnak itt a vége.

És itt a vége az imádkoztató  Németh Szilárd sosem volt keresztényi mítoszának is.

Azért pedig már csak imádkozni lehet, hogy ne azoknak legyen igaza, akik azt mondják: az álszenteskedő Németh Szilárd nem csupán a keresztény ünnepekhez nem ért, de a matematikával is hadilábon áll. (Nem tudja, hogy január 7. és január 22. között hol a középső rész.) Az igazi bajok ebből lehetnek, ugyanis hamarosan számot kell adnia a fideszes városvezetés tavalyi pénzköltésről és el kell készíteni az idei költségvetést. Eddig még senki sem látta, hogy az álszentnek bizonyult Németh Szilárd elismerve egyetlen hibát is, hamut szórt volna a saját fejére. Nagyon sok csepelinek azonban már így is épp elege van a Fidesz-hatalommal beköszöntött húshagyásból. Kedden, szerdán és a többi napon is… 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr964138138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádkozó sáska 2012.02.20. 11:39:59

Imádkozó Szilárd inkább komcsi volt mindig. Hiszen azt hitte, ami közös, az az övé-lásd a nyugdíjas pénzeket nálunk , Csepelen(Horváth József interneten fellelhető nyilatkozati alapján is érdekes). Ők sohasem átélték és használták a hitet- csakis kihasználták. Ez az igazi aljasság részükről.Többek között..

Behajtó70 2012.02.23. 11:03:51

"És itt a vége az imádkoztató Németh Szilárd sosem volt keresztényi mítoszának is."

Tehát azért van vége a keresztényi mítosztnak, mert nem tudja, hogy mikor van a farsang vége?

Tudod, te szerencsétlen, ennek semmi köze a kereszténységhez, sem ahhoz, hogy annak erkölcsi alapjaihoz, értékeihez valaki közelállónak érzi-e magát.

Ilyesmit, mint amit te itt izzadni próbálsz, csak a legsötétebb ateisták gondolnak.

---------------------
egyébként a blogoláshoz is kéne legalább 6 általános, akkor nem születhetének ilyen eléksztően buta blogposztok

ave 89 2012.02.23. 12:43:13

@Behajtó70: Bizony, bizony, a keresztényi elveit a kirakatban hordó Németh Szilárdnak a nyilatkozata időpontjában halvány derengése sem volt arról, hogy mikor lesz húshagyókedd. Újabb túlkompenzálással ezt akarta jóvá tenni a csepel.hu - n a hamvazószerdai ájtatosságával. Ez Ő. Jól beszélt a CSÚ.

A blogolvasáshoz elég volna két osztály is az általánosban. Próbáld ki. Nagy élményekben lesz részed: megérted, hogy mit írnak mások!

Imádkozó sáska 2012.02.23. 22:19:05

Hali, srácok! Hova tűnt két beírásom is? És miért tüntek el?
süti beállítások módosítása