CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi jut a csepeli kettősnek a Fidesz hálájából? Székfoglalás 2014-re!

2012. február 22. 11:38 - csú

A Népszabadság infromációi szerint  Orbán Viktor a Fidesz-elnökséggel konzultált, hogy ki távozik, ha 200 fős lesz a T. Ház. Arra számítanak, hogy megfeleződik a most 263 tagú frakció. Várhatóan az új, első ciklusukat töltő honatyák kényszerülhetnek távozásra, de ők sem járnak rosszul, a párt nem lesz hálátlan. Ezeken a bizalmas megbeszéléseken döntenek a két több funkciós csepeli honatya, Németh Szilárd polgármester-képviselő és Borbély Lénárd alpolgármester-képviselő 2014 utáni időszakra szánt sorsáról is. Korábban Orbán Viktor „korrekt megállapodást” ígért azoknak a kormánypárti honatyáknak, akik a kiesők lesznek. A „válogatást” hosszú egyeztetések előzték meg. 

Az országgyűlési törvény elfogadásával – amiről Kövér László házelnök vasárnap nyilatkozott az MTI-nek – várhatóan kimondják a képviselőség és a polgármesterség közötti összeférhetetlenséget is. A polgármester-képviselőknek választaniuk kell, melyik tisztséghez ragaszkodnak – miközben a polgármesterek és az önkormányzatok jogosítványai szűkültek, „lassan a zászlófelvonás és a dalárda marad”. A jövőben ugyanis a járásokhoz kerülhetnek az okmányirodák, a hagyatéki, az anyakönyvi, a házasságkötési és a gyámügyek is, az építési engedélyeztetés is. A szabálysértési ügyek pedig áprilistól tartoznak a fővárosi, megyei kormányhivatalok hatáskörébe, az oktatási és az egészségügyi intézmények államosításával pedig a települések ezeket a feladataikat – és velük a milliárdos állami normatívákat – is elveszítik. További részletek ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr824169977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása