CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lomtalanítás-2012: Csepel kimaradt a listáról - Az okokat a Szent Imre téren kell keresni

2012. június 19. 11:36 - csú

Borbély-Németh.jpgCikkünk nyomán történt V Á L T O Z Á S  

Nem mese ez…(Arany János: Családi kör)

Megdöbbentő tény: az idei, a 2012-es fővárosi lomtalanítási listán Csepel nincs rajta. Magyarán ez azt jelenti, hogy Csepelen nem terveznek az idén lomtalanítást. Erre egyik olvasónk, Nagy László hívta fel a figyelmet: „Kb. egy hete írtam az FKF Zrt-nek, iktatták a levelemet, de nem jött érdemi válasz. Ezt a levelet eredetileg az Önkormányzathoz akartam írni, de nem találok a honlapon email címet ...Viszlát !   " 

A bürokrácia – a számítógépesítéssel együtt – hibátlanul működött. Olvasónk bájos elektronikus levelet kapott az FKF-től fejléccel, iktatószámmal. Csak azt kérték tőle, hogy ő ne válaszoljon. Arról azonban egy szót sem szóltak, hogy lesz vagy nem lesz, és ha netán mégis, akkor mikor lesz lomtalanítás Csepelen?

Mindezek ellenére mi nem akartunk hinni Nagy Lászlónak, hiszen a lomtalanítás – minden velejárójával együtt - úgy hozzátartozik kerületünk életéhez mint az ágaskodó ló Csepel új címerhez. Tavaly mázlink volt, mert Magyarország soros uniós elnöksége miatt már tavasszal megszabadulhattak a csepeliek lomoktól. (A Belvárosban nagyon snassz lett volna a lomisok hadseregének felvonulása az európai állam- és kormányfők meg a  diplomaták előtt…) Joggal gondolhattuk, az idén visszaáll a régi rend: augusztus környékén megint jönnek, és lomtalanítanak. De nem! Egyelőre úgy néz ki, a lomok a csepeliek nyakán maradnak, vagy néhányan szépen kidekorálják majd velük az út menti virágágyásokat, a kiserdőt, a zöld területet.

Nem hagytuk annyiban a dolgot. Az FKF ügyfélszolgálatát telefonon hívtuk. Türelmesen végighallgattuk a zenét, meg a kedves bejelentést, hogy rögzítik a beszélgetésünket. A zene többszöri ismétlése után muzsika volt a fülünknek a kedves hölgy hangja. Megerősítette: nem elírásról, sajtóhibáról van szó, Csepel valóban kimaradt a lomtalanítási listáról. Megtudtuk ennek az az oka, hogy a csepeli ön kormányzat eddig nem tudott megállapodni a főkefésekkel, az FKF-fel a lomtalanítás idejéről. Azt azonban a balladai homály fedi, hogy ki, kivel tárgyalt, és miért volt képtelen megállapodásra jutni a lomtalanítás dolgában.

Ha egyelőre lomtalanítás nincs is a csepeli láthatáron, remény azért van. A főkefésektől megtudtuk: ha a csepeli önkormányzat Szent Imre téri illetékesei (Németh Szilárd polgármester vagy Borbély Lénárd alpolgármester a szerkesztő megjegyzése) meggondolják magukat, és dűlőre jutnak Tarlós főpolgármester embereivel, akkor, de csakis akkor  - idézzük – szeptember után LEHET lomtalanítás Csepelen. Addig gyűlik, csak gyűlik, egyre gyűlik a kidobni való…

Cikkünk megjelenése után több héttel végre intézkedtek az illetékesek. .A 2012-es csepeli lomtalanítás időpontját október 8. és 12. közötti időpontra jelölték ki.

Részletek itt

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr474597834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nlaca 2012.06.19. 20:50:15

Én írtam a levelet, de az Önkormányzat előtti parkolót elzáró virágok mögé gondoltam kihordani, nem a kiserdőbe :)

igary 2012.06.21. 16:36:19

A szemetet eddig is a volt Duna tsz telep mögött ásták el, akkor arra a telekre ki kell hordani. :-) Nem buzdítok senkit, hogy a közterületre rakja ki, mert nem ezt a szarházi bandát szívatja meg, hanem a fővárost. Itt ha takarítás van, az csak a főváros érdeme. De 2 milliárdot megszorítanak, a kerületet meg eszi a szemét, a parlagfű. Ennyit tudnak, meg álnéven fórumozni.

nlaca 2012.06.28. 19:40:45

Érdekes mégiscsak lesz ...
csepel.info/?p=20450
De az fkv -től még mindig nem jött válasz
süti beállítások módosítása