CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tornapálya és tanösvény avatása az Akácfa utcában, további átadások

2013. július 17. 17:58 - csú

NSZ-átvágó-2012-07-17-kapu-kisebb.pngCsepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket 2013. július 18-án, csütörtökön 13:00 órára az Akácfa utcai kiserdő – Tornapálya és Tanösvény szalagátvágással egybekötött átadására.

HELYSZÍN: Akácfa utcai kiserdő, Tornapálya & Tanösvény induló állomása (bejárat az Akácfa utca felől)

BESZÉDET MOND:

  • Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter
  • Németh Szilárd, Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő
  • Zambó Péter, Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgató

Csepel Önkormányzata az átadást követően szeretettel várja Önt a Tamariska-dombi és a Kis-dunai ligeti díszkapuk ünnepélyes avatására.

AZ AVATÁS VÁRHATÓ IDŐPONTJAI:
Tamariska-domb 14:30 óra, Kis-dunai Liget 15:00 óra

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

 

FEDEZZE FEL CSEPEL ÚJJÁVARÁZSOLT KIRÁNDULÓ- ÉS PIHENŐPARKJAIT!

Csepel napjára újjászületett kerületünk három, régóta méltatlanul elhanyagolt kirándulóhelye, Csepel Önkormányzatának 24 millió forintos beruházásával.


Tornapálya és tanösvény épült az újjávarázsolt Akácfa utcai kiserdőben

Az Akácfa utcai kiserdőt több tonna szeméttől tisztítottuk meg és építettük újjá a csepeli polgárok örömére. A Pilisi Parkerdő közreműködésével a 13 hektáros erdő természeti szépségeit megőrizve kikapcsolódásra és sportolásra alkalmas pihenőligetet alakítottunk ki.

Az erdőt körülölelő sétautak mentén 19 állomásos tornapályán mérettethetik meg magukat a mozgásszerető gyerekek, felnőttek és örökifjú idősebbek. Pihenőpadok és két tűzrakó hely várja a családi és baráti piknikek kedvelőit. Az igényesen kiállított tanösvényi információs táblákon számos érdekesség olvasható az erdő természeti értékeiről, legyen az a névadó Fehér akác vagy a különleges termésű Szívlevelű szivarfa.

Míves díszkapu őrzi a Tamariska-domb nyugalmát

A Tamariska-domb bekerítésével újabb rendezett és biztonságos kirándulóparkkal gyarapodott Csepel. A park napkeltétől napnyugtáig várja a kikapcsolódni vágyókat. Álljon meg egy percre és csodálja meg a míves, természetbe hívogató főkaput.

Budapest természeti gyöngyszeme a Kis-dunai Liget

A közkedvelt pihenőpark új, impozáns főkaput kapott. A hajóorrt ábrázoló kapu immár szélesre tárva várja a családi sétára és pihenésre vágyókat. Az öböl és környéke mind a mai napig őrzi a Duna egykori folyóágának egyedi növényvilágát. Különleges természeti értékeink a nád, a gyékény, a vízi harmatkása vagy az álló úszóláp mely a folyóágak közül itt talált talán utolsóként menedéket.

ÉLVEZZÜK ÉS ÓVJUK EGYÜTT CSEPEL TERMÉSZETI ÉRTÉKEIT!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr35409593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása