CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most van pénz?! Erre van pénz?!

2014. március 30. 05:55 - csú

Csepel (is) dacol a természettel: itt (is) tavasszal hullanak a levelek (a postaládákba)

Pénzcsap-1_5.jpgPénz, mint a pelyva. Kapott ugyanis minden képviselőjelölt egy-egy milliót. Lett is gyorsan 1.554 országgyűlési képviselőjelölt. Választókerületenként 14-15 fő, Csepelen 19. - Hány milliárd jut, ellenőrizhetetlen módon, az országos és helyi médiára, az önkormányzati kultúrházakban ingyenesen tartott rezsicsökkentés című politikai gyűlésekre - Majdnem 50 főnek utalnak át, Németh Szilárd javaslatára, nettó 500.000, illetve 300.000 forint összegű pénzjutalmat. Hogy miért? Mert most van pénz!

Íme a fideszes pénzszórás részletei: 

Közeledik a választás, hullnak a kampánylevelek. A postaládákba. A Kedves Vezetőtől, a pártoktól, képviselőjelöltektől, a kormánytagoktól, állami szervektől, nyugdíjbiztosítótól. Jut belőlük mindenkinek. Milliárdokba kerülnek ugyan, de nem számít, mint ahogy az sem, hogy hány nyugdíjas gondjain enyhíthetnénk ezzel, mennyivel emelhetnénk a közfoglalkoztatottaknak járó minimumot, hány éhező gyermeknek lehetne mindebből legalább napi egyszeri étkezést biztosítani. Pénz, mint a pelyva. Kapott ugyanis minden képviselőjelölt egy-egy milliót. Lett is gyorsan 1.554 országgyűlési képviselőjelölt. Választókerületenként 14-15 fő. Csepelen 19! További részletek:

Hurrá. Másfél milliárd forintnak már meg is van a gazdája,  hiszen új, „választási” pártocskák jelentek meg, mintha csak egy narancssárga kalapból varázsolta volna elő a Kedves Vezető. Secc-pecc alatt szétosztották egymás között az ajánlóíveket, volt, aki az adatokat tartalmazó névsorokat is, s már be is jelentették a képviselőjelölteket, elkészült a 31 pártot tartalmazó országos lista is. Most már minden oké, minden tiszta. Állítólag utólag kiderült, hogy számos választópolgár aláírása nagyon hasonlóra sikeredett. Nem baj. Úgysem ellenőrzi senki. A lényeg, hogy egy demokráciában mindenki indulhat, sőt, még aláírásokat is hamisíthat. És ha ez gyengítheti az ellenzéket, akkor még meg is védi a fideszes szóvivő a frissen alakult, számottevő tagsággal sem rendelkező ún. „bizniszpártokat” az aggályoskodó ellenzéki megjegyzésektől, a választások tisztaságát féltő választópolgári feljelentésektől, nehogy véletlenül kiderüljön, hogy mindez csak ócska választási trükk.

Arról azonban nem sokat hallani, hogy a „média nem pártatlan”, a „médiaügyeket felügyelő Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságban pedig kormánypárti többség uralkodik”, már az EBESZ szerint is (index.hu, 2014.03.27), továbbá, hogy a kormány nem tartja be a Kúriának a „Magyarország jobban teljesít” szlogenre vonatkozó hirdetési tilalmát. Arról is csak a madarak csivitelnek, hogy országunk legfőbb vezetője, kormányának tagjai, a fülkeforradalmi párt helyi polgármesterei, mennyit költenek saját maguk népszerűsítésére.

Hány milliárd jut, ellenőrizhetetlen módon, az országos és helyi médiára, az önkormányzati kultúrházakban ingyenesen tartott rezsicsökkentés című politikai gyűlésekre, hivatalos nevén „lakossági fórumokra”, a valamiért megszaporodott átadási ünnepségekre, az azt követő fogadásokra, az emberek voksainak „megvásárlására”? Igen, a voksok megvásárlására, hiszen nem lehet másképp érteni az V. kerületi polgármester nyugdíjasoknak szóló ajándéksonka átvételére feljogosító kártya kibocsátását, vagy például a csepeli fideszes többség kitüntetési rendeletmódosítását. Németh Szilárdék például március 20-án úgy döntöttek, hogy 2011-ig visszamenőleg(!), módosítják a helyi kitüntetési rendeletet. Mivel akkor úgy határoztak, hogy ne kapjanak a Csepel Díszpolgára címmel és a Csepel Örökség díjjal kitüntetettek anyagi elismerést, most, néhány nappal a választások előtt meggondolták magukat. Így majdnem 50 főnek utalnak át, Németh Szilárd javaslatára, nettó 500.000, illetve 300.000 forint összegű pénzjutalmat. Hogy miért? Mert most van pénz!

Visszatérve a postaládákba hulló levelekre, sorra kapják az állampolgárok a miniszterek által küldött leveleket is. Fazekas Sándor a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, Balog Zoltán pedig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot használta fel arra, hogy levelet írjon az őstermelőknek, illetve a 40 év szolgálati idő alapján nyugdíjba vonult nőknek. Az utóbbiaknak, összesen 126 ezer főnek írt miniszteri levélben Balog úr megemlíti, hogy az érintettek, a kormány által biztosított „kedvezmény révén,...hosszabb ideig élvezhetik a nyugellátást, több időt fordíthatnak családjukra, unokáikra.” Hiába, jól jön egy ilyen megható levél a választások előtt, amit ráadásul nem a Fidesz kampánypénzéből kell fizetni. A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság majd csak elszámolja. A befolyó nyugdíjjárulékokból futja.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915884167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása