CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

NAPPAL, SZÉLLEL SZEMBEN

2014. október 03. 01:15 - csú

Szélerőmű.PNGNem csinálok titkot belőle, tök hülye vagyok a paksi atomerőmű ügyében. De úgy látom, nem vagyok egyedül, sőt gondoskodnak róla, hogy az is maradjak.

Végre az országgyűlés foglalkozott e nagy horderejű és jövőnket nagyon hosszan meghatározó kérdéssel. Sok hasznosnak szánt érvet hallottam felelős, más területen jártas kormánypárti megfelelőktől, pl., hogy azért nem kell nekünk megújuló energiaforrások, pl. napenergia, mert a magyar nép este is használ áramot, na ebben igaza van, mert én se szoktam este napozni, pláne napot lopni, ez a napnál is világosabb, hogy népem is csak nappal tudja.

Arról nem beszélve, már a mesében is lehetetlent kívánt a hercegnő, amikor télen epret akart enni, persze azóta feltalálták a mirelit termékeket, befőttet, lekvárt és egyéb vitamintároló eljárást, pont a napenergiát nem lehet tárolni a kultúrfelelős szerint.

másik színvonalas érvelés a szélszakértőtől (szélkakas, széllelbélelt, széltoló stb.) hangzott el: azért jobb az atomenergia, mert ahhoz kevesebb bányászati művelet kell, mint a nap- illetve szélerő művekhez. Megpróbálom tanulmányaimból előbányászni, hogy milyen bányászati tevékenység kell a napenergiához, lehet, hogy mivel a lenyugvó napnak is van ereje, csak ezzel elbújik a föld alá (most ne foglalkozzunk a naprendszerrel, meg Galileivel, hisz nekik az alapvető törvényszerűségek sem számítanak) ki kellene onnan bányászni.

A szélerőműnél még ennyi ötletem sincs, talán a szélhez szélhajtót kell bányászni, pedig széllel szemben még bányászni sem könnyű. Vagy bolond lukból bolond szél fúj, és azzal úgysem jutunk messzire.

                                                                                                                                  Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr946740231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása