CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrányos lesz már megint Csepelen a mai képviselő-testületi ülés?

2015. március 26. 15:29 - csú

Borbély-Németh duó.pngNÉMETH SZILÁRD AGYRÉME ELSŐBBSÉGET ÉLVEZ A CSEPELI SZÜLŐK PETÍCIÓJÁVAL SZEMBEN?

Nem rég úgy értesültünk, hogy a kerületi óvodák egyesítése ellen tiltakozó szülők petíciót akarnak átadni délután öt órakor Borbély polgármesternek. Róluk egyetlen szó sincs a többszörösen átdolgozott  napirend-tervezetben. A csepeli szülők szóhoz juthatnak a csepeli képviselők tanácskozásán? Megtiltják vagy engedélyezik nekik? És MIKOR?

MIT DUGDOSOTT AZ UTOLSÓ UTÁNI PILLANATOKIG BORBÉLY LÉNÁRD ÉS TÁRSASÁGA?

Csepel városvezetői nem bírják ki, hogy botrány nélkül menjen végbe legalább egy képviselő-testületi ülés. A hónapról hónapra elénk tárt tapasztalatok ÉS A MOSTANI ELŐJELEK ezt mutatják:

A botrány a ma délután öt órakor kezdődő tanácskozásra is kódolva van. Olvasóink láthatták, hogy a napirend-tervezet alapján csokorba gyűjtöttük a csepeliektől kapott kérdéseket, amelyek döntő többségére eddig soha sem atnak választ a városvezetők vagy/és  a kormánypárti képviselők. (Úgy gondoljuk, most is következetesek lesznek halódó hagyományaikhoz)...Bizonyosak lehetünk benne, hogy a legnagyobb vitát a Munkásotthonnal kapcsolatos, "rejtjelezett" most éppen 8. napirendi pont fogja kiváltani. (Változatlanul nem csatolták Nagy József kuratóriumi elnök válaszát, amelyet mi ITT KÖZLÜNK)

Ezzel együtt biztosak lehetünk benne, hogy a biztosítékot legalább ilyen mértékben vágja majd ki hamarosan az eddig dugdosott, és most az utolsó utáni pillanatokban a csepel.hu-ra feltett két napirend. Mindent megelőz Németh Szilárd agyréme, a Kis-Duna-partra tervezett birkózócsarnok körüli herce-hurca. Erről első napirendi pontként óhajt szavaztatni mamelukjaival Borbély Lénárd polgármester. A a napirend álcázott címe:

Napirend-tervezet 1. pontja:
a.) (103. sz. előterjesztés ) Sürgősségi
Javaslat Csepeli  Birkózó Clubbal és a Magyar Birkózó Szövetséggel háromoldalú Stratégiai Együttműködési Megállapodás valamint a Csepeli Birkózó Clubbal Támogatási megállapodás megkötésére
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester 

Az utolsó utáni pillanatig dugdostak mást is! Ezzel az előterjesztéssel a Völgy utca és az Erdősor utca közötti lakókat akarják boldogítani. Felborítva a korábbi sorrendet, 13. napirendi pontként akarja mamelukjai szavazatát megszerezni Borbély Lénárd ehhez:

Napirend-tervezet 13. pontja: (99. sz. előterjesztés )
Javaslat Budapest XXI. kerület, Simon Bolivár sétány 4-8. alatti ingatlan területén kézilabda csarnok létesítésének támogatására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Elvileg szép terv ez, de ha mögé nézünk, akkor látnunk kell: aKis Duna partra tervezett birkózócsarnok miatt feladják az ifjúsági táborba tervezett sportcsarnok ügyét, s kerestek megoldást az oda betervezett 150 mFt sportcélú hasznosítására, s jól jött ez az elképzelés, ami nem biztos, hogy a Csepel DSE ötlete volt. Kérdéseink:

1) Nem számít, hogy a Nagy Imre ÁMK-nak ott van a kerület legnagyobb sportcsarnoka, s egymás mellett két sportcsarnok fog működni?

2) Ezzel jelentsen „megterhelik” ezt a területet, amely a plusz parkoló, illetve a közlekedési feltételek romlása miatt további „veszteségeket” fog elszenvedni. Emiatt az ott élő lakosság tiltakozására lehet számítani. Ez sem számít?

5) 15 év múlva valószínűleg egy lelakott, beruházási értékéből vesztett értékű csarnok kerül az önkormányzat tulajdonába, felújítása jelentős tízmilliókat fog felemészteni. Ezzel együtt is megéri az új beruházás önkormányzati támogatása?

MIÉRT KELLETT EZEKET A JAVASLATOKAT AZ UTOLSÓ PILLANATBAN, A LAKOSSÁG VÉLEMÉNYÉNEK KIKÉRÉSE NÉLKÜL RÁERŐLTETNI A MAI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSRE?

Nem rég úgy értesültünk, hogy a kerületi óvodák egyesítése ellen tiltakozó szülők petíciót akarnak átadni délután öt órakor Borbély polgármesternek. Róluk egyetlen szó sincs a többszörösen átdolgozott  napirend-tervezetben. A csepeli szülők szóhoz juthatnak a csepeli képviselők tanácskozásán? Megtiltják vagy engedélyezik nekik? És MIKOR?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr297306852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása