CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar pária a feketelisán

2015. október 30. 04:30 - csú

szike_1.PNGNem jut életmentő gyógyszeréhez, emiatt aggódik Seres István nagyatádi rokkantnyugdíjas, aki a nyáron azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megoperálta magát. Egy vérrögöt távolított el a lábából házilag, mert már nem bírta tovább a nagy fájdalmakat, és túl hosszúnak találta a kórházi várólistát.

Akkoriban arról is cikkeztek, hogy be akarják perelni, mert rossz hírét keltette a kórháznak, mely helyett odahaza konyhakéssel műtött. Csoda, hogy kuruzslásért föl nem jelentették. Arról szó sem volt, hogy társadalombiztosítási támogatást kaphatna a sikeres önbeavatkozás után, amit az államnak spórolva elvégzett.

Seres úr egészségi állapota most egy régebbi betegsége miatt fordult rosszra. De a túlmozgásos beteg alighanem feketelistára került.

- Az a helyzet, hogy Hepatitis C-m van, súlyos stádiumban – mondta a Somogy megyei lapnak. Korábban olyan kúrát kaptam kétszer tíz hónapon át, amely mesterséges lázzal irtja a vírust. Tavaly törzskönyveztek egy új gyógyszert, ezt Magyarország is átvette, ami javulást hozhatna. Tabletta, és nem injekció. Márciusban adtuk be az engedélyeztetési kérelmemet az OEP-hez, majd várólistára kerültem – így a rokkantnyugdíjas.

Nem érdemes a szót szaporítani, Seres úrnak annyit sem mondtak azóta, hogy félkalap. Most attól fél, hogy ha nem jut orvossághoz, a mája felmondja a szolgálatot, s daganatos betegséget is kaphat.

Én tényleg nem értem, szegény miért nem főzőcskézik a teakonyhájában szérumot. Hisz még itt valamiben is?

 

Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr38028680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása