CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdnál jó helye lesz kétezer millió forint közpénznek?

2017. augusztus 06. 03:45 - csú

nemeth_szilard_ekkora_veszelyt_jelent_a_soros_2017-03-24-szombathely.jpgNem lesz nyomozás a birkózószövetségből a Németh Szilárd saját alapítványának áttolt kétezer millió  forint ügyében.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombaton  jelentette be Facebook-oldalán, hogy elutasították a Széll Bernadett (LMP) és Kunhalmi Ágnes, valamint Szenteczky János (MSZP) által tett feljelentéseket. A három képviselő azt találta gyanúsnak, hogy a csepeli birkózóakadémia építésére elkülönített költségvetési pénzekből 2 milliárd forintot Németh a birkózószövetség elnökeként egy, a saját nevére létrehozott és az ő lakcímére bejelentett alapítvány számlájára pakolt át.

A fölényes hangvételű posztot az Index szúrta ki

Németh amúgy kitakarás nélkül simán kirakta a Facebookra Széll és Szenteczky személyes adatait, ami információkezelésből is példás magatartás. 

A posztolt dokumentumból kiderül, hogy a megszüntetésről szóló határozatot a feljelentők mellett a Fővárosi Főügyészségnek is megküldték. Hogy az ügyészség szerint is rendben van-e, hogy a beruházást az a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány fogja majd felügyelni, ami Németh Szilárd lakhelyére van bejegyezve, még nem világos – írja az Index.

Ez a konstrukció minimum rendhagyó, hisz a sportszövetségek munkája, pénzügyei a saját elnökségük illetve a felügyelőbizottságuk fennhatósága alá tartoznak, könnyen ellenőrizhetők, és így mindenki számára átláthatóak. Németh szerint azonban épp attól lesz átláthatóbb a köz számára is a beruházás, ha ezt a 2 milliárd forintot ő maga kezeli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1612722742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása