CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán közelében elszaporodtak a szarkák

2018. március 18. 02:55 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre_3.PNGEttől a hírtől meg sem tud szólalni...

Példátlan gerillaakció történt Budapesten. A 24.hu  mutatta be, hogy egy bizonyos „Névváltoztatási és Madármegfigyelési Közös Operatív Bizottság” – gondolom, a kétfarkú kutyák tollas rokona - az elmúlt nyolc évben mélyreható megfigyeléseket végzett a XII. kerületi Cinege út és környékének madárállományával kapcsolatban. „Megállapítottuk – írják -, hogy – bár a cinegeállomány tekintetében jelentős változás nem következett be – a szarkaállomány példátlan mértékben elszaporodott, különösen a Cinege út 5. közvetlen környékén.

Emiatt a Bizottság alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy a Cinege út elnevezés helytelen, és elnevezését Szarka útra módosítja. A végrehajtás során a szükséges operatív intézkedések megtörténtek és dokumentálásra kerültek.”

Ha valaki esetleg nem tudta volna: a Cinege út 5. alatt lakik Orbán Viktor, a szarkaszaporulatot pedig nem nehéz összekötni azzal, hogy

a kormányfő környezetében tán túl sokat lopnak – szögezi le a lap.

A szarka, latin nevén Pica Pica a Wikipédia szerint a papagájhoz hasonlóan megtanítható az emberi beszéd utánzására, és rokona, a szajkó is, ami ugyancsak sokatmondó összefüggés. Továbbá az egyetlen madár, amely képes felismerni magát a tükörben.

Ne feledjük: a TEK által évek óta szigorúan őrzött utcában történt az eset. Hajdu János harangöntő szakmunkásbrigádja még ki sem heverte a karácsonyi blamázst, midőn saját páncélautójukat sem tudták megvédeni a festéksprickoló tömegektől, erre, nesze, itt az új pofon.

El sem tudom képzelni, mi volna itt, ha Budapest Bécs lenne…

Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313730060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása