CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Van gond: Pixi é és Mixi gróf mai utódai már a magyar közéletben lépnek fel

2024. március 12. 00:03 - csú

pixi_es_mixi_magnas_miska_latabar_kalman_es_arpad_gabor_miklos.pngMegvannak az utódok. "Hülye vagyok azt belátom, de ez itten a barátom és én arra büszke vagyok, hogy kettőnk közül, ő a nagyobb (Részlet Pixi éa Mixi gróf kettőséből a Mágnás Miska című filmben.)

Aki Magyarországon ma kórházba kerül, már ha éppen talál nyitvatartót, az az európai átlagnál jóval nagyobb eséllyel kap valami csinos és nem egy esetben halálos kórházi fertőzést, hogy az ultrahang vizsgálatra május legvégére jutott időpont, hogy a magyar tudomány miként szorul ki a világ akadémiai vérkeringéséből, hogy az egyre másra épülő, környezetszennyező és szabályozásokra fittyet hányó gyárak miként pusztítják a jövőt. Hogy az ország Döbrögije miként igyekszik a putyini terveknek megfelelően, ahol csak lehet, beakasztani az európai egységnek és Magyarországot a pária létbe lökni és így tovább.

“Van gond” - jegyezte meg a parkőr, amikor hegyes botjával kiszúrta a gyerekek labdáját, amit

már másodszorra rúgtak be a “Fűre lépni tilos” táblájú, régen kiégett, kikopott, gazzal felvert, de általa még mindig védett területre.

Van gond. Az Opera műsorpolitikáját a roppanós virsli megfővéséhez kell igazítani. S amikorra a töltöttkáposzta ízei is összeérnek, az üstdobos utoljára üt verőjével a kifeszített bőrre. Az új operai szakácskönyv gondosan szünetekre bontja a zeneirodalmat. Mozart a leveseknél, Wagner a húsoknál, Rossini a desszertlapon található.

A gasztronómia kultúra, ott a helye az Operában, ami mégiscsak a kultúra fellegvára.

Közben a Nemzeti Múzeum vezetése mellett megkapta a legtöbb jelentős múzeum irányítását egy Romániában óvónőképzőt végzett basszusgitáros. Sokak szerint ez botrány, pedig már az elődje is botrány volt, sőt az is, amikor ő maga a Petőfi irodalmi Múzeum vezetését kapta meg - még ha kétségtelen, nem is hajtotta végre nagy tervét, a magyar irodalom 70 százalékának a kukázásáról. Szerencse, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István egyelőre nem érdeklődik a tudomány és a művészetek iránt, mert különben a múzeumokat is hazavitték volna. („Nézd Andi, múzeum. Ne fogd meg.”)

Közben a hadtörténetit kiebrudalták, mert a kaszinós miniszter szép kilátást akart az irodájából és pont útban volt valami műtárgy. A Közlekedési Múzeumot rég lebontották, a természettudományit kitelepítették. az építészeti múzeum szegény felszívódott. A Néprajzi valóban kapott egy új épületet, hogy korábbi a feudálkapitalizmus régi dicsőségét hirdethesse. Felkészül a Nemzeti Galéria, hiszen a királyi vár mégiscsak arra való, hogy a király ott székeljen. Mármint, ott legyen a trónterem, ha még nem király, de már gondolt rá.

A kultúra a libsibolsik és a tugyukkik eszköze arra, hogy megakadályozzák a középpályásokat a góllövésben. A szotyola a mi fegyverünk a világ ellen. Köpni kell, pfúj.

A fő színházigazgató hatékonyan nyírja ki a konkurenciát, mindenkit, aki mást akar. Ő persze csak a hatalmat akarja, amely a kinyírásra kell, így harap a kígyó a saját farkába. Amit nem a kutya csóvál, hanem Vidnyánszky. Aki most a vidéki nemzeti színházakat is maga alá akarja gyűrni - nem mintha ott nem saját személyzete lenne már. De mégiscsak. Bóni gróf felkészül. Mert hülye vagyok azt belátom, de ez itten a barátom és én arra büszke vagyok, hogy kettőnk közül, ő a nagyobb.

De örvendezzünk, mert mindjárt itt van minden idők legdrágább magyar filmje. Igaz, alkotóiknak kétszer be kell jönniük a szobába, hogy az egyáltalán üres legyen.

Mindenesetre a moziközönség pattogatott kukoricás zacsijára szerintem ezt a szöveget nyomtatják majd:

„Mert győzni fogsz, dicső respublika,
Bár vessen ég és föld elédbe gátot,”

Lehet kérni kecsöppel és sajtmártással is.

Forrás: Dési János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7118350295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása