CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: előzetes letartóztatásban marad Kun Tamás és Deme Gábor

2011. január 07. 16:03 - Szerkesztő73

 Az elsőfokú bíróság  ügydöntő határozatáig előzetesben maradnak a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottai.

A nem jogerős döntést még decemberben hozta a Fővárosi Bíróság. Erről ma a Független Hírügynökség tudósítása alapján számolt be több hírportál, köztük a HVG.HU

 A 2009 januárjában a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt kettős gyilkosság ügyében már vádat emelt az ügyészség. Az egyik gyanúsított, Deme Gábor ellen sikkasztás és más bűncselekmények miatt is tart eljárás.
 
A Fővárosi Bíróság pénteki közleménye szerint
az előzetes letartóztatás fenntartását a két gyanúsított esetében az ügyész indítványozta a vádiratban. Ezt a bíróság megalapozottnak találta és úgy döntött, hogy a büntetőügyben az első fokú bíróság ügydöntő határozatáig fenntartja a két gyanúsított előzetesét, szökés és elrejtőzés veszélye miatt.

 

A nem jogerős végzés indoklása szerint a két ember halálát okozó, kiemelkedő súlyú bűncselekményt a vád szerint a közleményben a monogramján szereplő pedellus, Kun Tamás kivégzésszerűen hajtotta végre a másik vádlott jelenlétében.

 

A másik férfi ellen - aki az iskola gazdaságiigazgató-helyettese volt - bírósági szakban más büntetőeljárás is tart "jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás" és más bűncselekmények miatt. Ezért a bíróság úgy tartja, hogy szabadlábra helyezésük esetén megszöknének, elrejtőznének.

 

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a vádirat szerint a két vádlott - a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt gazdasági igazgató-helyettese és pedellusa - 2009. január 7-én késő délután érkezett az iskolába. A vádirat szerint előzetesen elhatározták, hogy a pedellus lelövi az igazgatót, hogy a gazdasági igazgatóhelyettes ellen összegyűjtött bizonyítékok ne kerülhessenek a hatóságokhoz. A gyilkos fegyver a pedellus engedély nélkül tartott fegyvere volt. Végül egyébként nemcsak az igazgatót, hanem a társaságában lévő tanárt is lelőtte a pedellus.

 

A fegyvert elsütő pedellust előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. Deme Gábor volt gazdasági igazgató-helyettes ellen bűnsegédként, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr972567719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása