CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetés lesz Csepelen március 31-én? „Régi Rákóczis” szülők tiltakozása. A „Szárcsás” szülők már győztek: nem zárják be az iskolát

2011. március 28. 02:09 - Anzágo

Olvasóink jól tudják: a Csepel újság segítette a királyerdei szülők követelésének teljesítését, a Szárcsa utcai általános iskola megszüntetésére vonatkozó döntések visszavonását. Ezért örömmel közöljük: a Szárcsa utcai iskola szülői közösségének tiltakozása, határozott érdekvédő és érdekérvényesítő harca sikerrel zárult. A fideszes városvezetés meghátrált, nem zárják be a királyerdei intézményt. Sajnos nincsenek jó hírek a városközponti iskoláról.
 
Bár a  városvezetők Németh Szilárd polgármesterrel együtt a tények ellenére kitartóan tagadták, a közvélemény előtt cáfolták,  titkolták, mára ismertté és bizonyossá vált: csütörtökön, március 31-én a fideszes vezetésű és többségű XXI. kerületi önkormányzat kimondja a végítéletet Csepel több mint száz éves iskolája, a II. Rákóczi Ferenc (a régi Rákóczi) Általános Iskola felett. A patinás épületben a fiatal demokraták polgári szövetsége a kereszténydemokratákkal együttműködve megszünteti az oktatást. Az alsó tagozatos gyerekeket a Karácsony Sándor utcai iskolába irányítják, a felsős diákoknak a Lajtha László iskolában kell folytatniuk a tanulást.
A régi Rákócziba járó gyerekek szülei egyes hírek szerint március 31-re tiltakozó tüntetést szerveznek a Szent Imre térre, a régi Rákóczi bejárata elé. Onnan 17 órakor átmennek a  szintén a Szent Imre téren lévő polgármesteri hivatalba, ahol a tervek szerint a fideszes városatyák Németh Szilárd ugyancsak fideszes polgármester előterjesztése alapján formálisan is meghozzák a januárban már körvonalazott döntést a régi Rákóczi megszüntetéséről.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr152777419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása