CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem lesznek arctalanok: kipukkasztották a narancsszínű lufit

2011. április 17. 17:18 - Szerkesztő73

Tekintse meg az fn.hu fotóit, Kummer János felvételeit.

Az LMP budapesti tüntetésén, amelyet a Vörösmarty téren az új alkotmány ellen tiltakozva tartottak meg,  Schiffer András frakcióvezető arról beszélt, hogy a Fidesz, amely az elmúlt húsz évből semmit nem tanult, 2014-ben meg fog bukni. A felszólalások előtt egy fehér maszkot viselő férfi felfújt egy narancsszínű lufit, amit aztán kipukkasztott egy tűvel. Az LMP többségében húsz-harminc év körüli támogatói a Fidesz alkotmány tervezete ellen demonstráltak. A tüntetők között az [origo] tudósítója  és az fn.hu fotói szerint  ott volt Bauer Tamás egykori SZDSZ-es politikus, Szanyi Tibor és Horváth Csaba MSZP-s politikusok, és Hajós András zenész-műsorvezető is. A tüntetők egy része transzparensekkel érkezett. Ezeken többek között ez volt olvasható: "Nem erről volt szó!", "Alkotmány = Tákolmány", "Már csak három év".

A felszólalók között az első Szilágyi Ákos esztéta volt, aki alkotmányozási önkényről beszélt, hozzátéve, hogy az új alkotmány ismét kiskorúvá teszi az állampolgárokat. Őt Tétényi Éva Esztergom független polgármestere követte, aki nagy tapsot kapott. A polgármester az esztergomi politikai háborúskodásról beszélt. Azt mondta,
nem tud együttműködni a képviselő-testületben többségben levő Fidesz-frakcióval, ezért tiltakozásul a múlt hétvégén gyalog jött Budapestre, hogy Orbán Viktor kormányfő segítségét kérje. Hozzátette, ő "másfajta közpolitikát akar, olyat, amely a párbeszédre épít". Tétényi után Sárdi Tamás hajléktalan aktivista következett, aki azt mondta, a Fidesz szétrombolja a szociális biztonsági hálót.
 
Schiffer András frakcióvezető beszédében főként az alkotmányozás folyamatát kritizálta. Szerinte eddig az állampolgárok számára a végső menedéket a független bíráskodás, az ombudsmanhoz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordulás joga jelentették. Ezek a végső menedékek az új alkotmányban nem szerepelnek Schiffer szerint. A politikus azt mondta, a Fidesz becsapta a szavazóit, mert "nem erről volt szó", amit mostanában tesz a kormány. Miközben a Fidesz ellenzékből kritizálta, hogy a köztévében "pártszolgálatosok" jelenjenek meg, most éppen ezt teszi; ellenzékben támogatta a népszavazás intézményét, most ellehetetleníti; alkotmányozás címén pedig felszámolja az alkotmányosságot - fogalmazott.
 
Schiffer szerint a "nagyra nőtt hatalom nagyot fog bukni". Hozzátette, hogy 2014-ben meg fog bukni a kormány, mert a Fidesz az elmúlt húsz évből nem tanult semmit. "A visszaszámlálás megkezdődött"
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr822833995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgár Teréz Eszter - MASZKOK 2011.04.19. 19:03:46

Törpe-álarcban magasodsz Törpe-földön, tökéletes mimikrid biztos tudatában.Óriáséknál – másik maszkban – nagyságodat irigylik néhányan.Bárki vágyának modellt állsz;azzal, hogy alakod kölcsönzöd neki,átlényegíted, formát kap,s már-már megszü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása