CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbbenet és felháborodás: az olcsó játékból drága mulatság lesz!

2011. április 26. 10:39 - Szerkesztő73

„Hagyják békén ezeket az utcákat és a lakókat, foglalkozzanak végre a kerület valódi problémáival!” – hangzik a dühös követelés, miután Csepelen megtudták, hogy több közterület átnevezését tervezi a XXI. kerületi önkormányzat fideszes vezetése. A Bajáki Ferenc utca hamarosan Mansfeld Péter nevet viselheti, a Ságvári Endre utca neve Popieluszko-ra, a Tanácsház utca neve Károli Gáspárra, az Áruház tér neve pedig Görgey Artúrra változhat. A Csepeli Magazin által megkeresett, érintett lakók értetlenül és döbbenten állnak az átnevezési szándékok hallatán. „Mióta az eszemet tudom, a Ságvári utcában lakom!” – háborog egy idős csepeli - „Ki kérte ezt az egészet megint? Az itt lakók biztosan nem!”.

A Tanácsház utcában az egyik ház előtt összegyűlt lakók kérdésre szintén csak értetlenkedtek, hogy mitől lett ilyen fontos ez a keresztelő. Ebben az utcában a lakók összefogtak és aláírásgyűjtésbe kezdtek, mivel nem kívánják a névváltozást. Jól jellemzi az önkormányzat hozzáállását az, hogy a Mansfeld Péter utcatáblát úgy avatták fel ünnepélyes keretek között, hogy az érintett utcában élőket meg sem kérdezték. Sőt, még csak nem is értesítették a tervükről.

 

Németh Szilárd polgármester, azonban mindenkit megnyugtatott a testületi ülésen, hogy miután felavatták az utcatáblát, majd megszavazzák az erről szóló helyi rendeletet, miszerint elő fogják azt terjeszteni a Fővárosi Önkormányzatnak is, majd a lakosság véleményét is kikérik. Ez tehát a Nemzeti Együttműködés demokratikus logikája: cselekszünk, aztán utólag szentesítjük a lépéseinket, majd végül megkérdezzük az érintetteket. Szenteczky János frakcióvezető-helyettes a Csepeli Magazinnak tömören fogalmazta meg a szocialista képviselők véleményét: „Hagyják békén ezeket az utcákat és a lakókat, és foglalkozzanak a kerület valódi problémáival!” Az ügyet tárgyaló, március 31-i testületi ülésen több lakó megjelent, és kérte a szándék felülvizsgálatát. Végképp érthetetlen, hogy miért nem híres csepeli emberek, sportolók nevei merültek fel. A Fidesz-frakció mindenesetre – az érintett utcákban lakók előzetes, érdemi megkérdezése nélkül - a helyi testületben áterőszakolta a három utca átnevezéséről szóló javaslatot. Innentől a labda az ügyben illetékes Fővárosi Közgyűlés térfelén pattog. Végső döntés csak hónapok múlva várható.

Forrás: Csepeli Magaszin, 12. oldal 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr882856091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása