CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli gyermeknap örömmel és ürömmel, gazdag programkínálat Budapesten és országszerte

2011. május 28. 10:48 - Szerkesztő73

 A Csepeli Gyermekekért Alapítvány és a XXI. kerületi Önkormányzat pénteken a Csepeli Strandon rendezett gyermeknapi programot. (Az eseményről az önkormányzat csepel.hu hírportálja így tudósított.)

A Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma eddig minden évben számíthatott az önkormányzat anyagi segítségére, amit az idén – az utolsó pillanatban ‑ megtagadtak tőlük a fideszes városvezetők. A szükséges pénzt adományokból gyűjtötték össze a szervezők, így  szombat délelőtt 10 órától délután négy óráig a Hollandi út 8-10 szám alatti ifjúsági táborban mégis csak megtartják a hagyományos csepeli gyermeknapi majálist.
 
 Budapest többi részén is gazdag a kínálat. Koncertek, buborékfújás, rendőr- és tűzoltóautó-bemutató mellett bábszínházi előadások, bűvészshow és makettkiállítás is szerepel a gyermeknapi programok között, melyek szombaton és vasárnap várják a kicsiket és nagyokat a fővárosban. Merítési lehetőség az  idei gyermeknapi programokból ITT és ITT IS, valamint a folytatásban:
 
A gyermeknap régóta ünnep a civilizált világ történetében: első alkalommal 1920 áprilisában Törökországban tartották meg, onnan indult útjára, majd 1925-ben Genfben már szélesebb körben terjesztették. Magyarországon 1931. óta rendeznek programokat gyerekeknek május utolsó vasárnapján, vagy az azt megelőző napokban.
 
Szombaton a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban a sok régi tárgy és korabeli jármű között bűvészshow, bábszínház és Laci bohóc szórakoztatja a látogatókat, akik apró ajándékokért kvízkérdésekre válaszolhatnak, archív filmeket nézhetnek, rajzolhatnak, készíthetnek hűtőmágnest vagy kalauzkalapot, de makettezhetnek is. Hartyányi Attila rendőrségi kiképző, világbajnok és tanítványai az asihara karate fogásaiból tartanak bemutatót, fellép Tóth Vera, a gyűjtők és a közlekedés iránt érdeklődők pedig a makettkiállításban gyönyörködhetnek. A múzeum szabadtéri területén ugrálóvár, arcfestés és lufihajtogató bohóc várja a kicsiket, míg a nagyok a HÉV telephelyet tekinthetik meg 10.30 és 15 óra között, regisztrálni a helyszínen lehet. A gyermeknapi programokat a diákok és a nyugdíjasok 260 forintos, a felnőttek 320 forintos múzeumi belépőjegy megvásárlásával látogathatják - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel. A Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomásán vasárnap ugrálóvár, óriás társasjáték, mini-KRESZ, Lasertag paintballpálya, rendőrkutyás és tűzoltóautó-bemutatók, bűvész és bábszínház színesíti a programokat. A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót és terepasztal-kiállítást tart a szakkör kiállítótermében, az Animal Cannibals koncert 15 órakor kezdődik, majd a Madarak házibuli-zenekar koncertje zárja a napot. A gyermeknapon a vonatok nem a szokásos nyári vasárnapi menetrend szerint, hanem sűrített, alkalmi menetrend szerint közlekednek. A rendezvények ingyenesen látogathatók, a vonatokon a 14 év alatti gyerekek egész nap díjmentesen utazhatnak - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.
 
A Zöld Pardon ingyenes gyereknapján a többi között rendőr- és tűzoltóautó-bemutatón, a Búgócsiga Zenede koncertjén és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. A XI. kerületi rendőrség prevenciós előadásokat tart és kerékpáros ügyességi pályán mutatja be a biciklis közlekedésnél is fontos, alapvető KRESZ-szabályokat - közölte a szervező az MTI-vel. Egésznapos gyereknapi közvetítéssel várja a nézőket a hét utolsó napján az m2, mely többször élőben jelentkezik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat városligeti rendezvényéről. A bejelentkezések között rajzfilmek, gyerekfilmek, ismeretterjesztő kisfilmek is várják a nézőket; a gyereknapi televíziós programot 18.25-től a maciszépségverseny eredményhirdetésével, illetve a Cimbora Gyerekhíradó összefoglalójával zárja az m2 - közölte a köztelevízió az MTI-vel. Vasárnap rendezi a KEDD Animációs Stúdió az első országos gyermeknapi rajzfilmünnepet. A fesztiválon országszerte 30 moziban vetítenek új és régi meséket, sorozatokat, köztük a Magyar Televízió több klasszikus mesefilmjét. A részletes programról a www.rajzfilmunnep.hu  oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A Vidámpark minden belépő gyermeknek buborékfújót ad ajándékba a hét utolsó napján és félóránként a hangosbemondóban leadott jelre hatalmas buborékfelhőt képeznek a résztvevők. A látványos megmozduláson buborékfújó zsonglőrök hatalmas, színes szappanlabdákat varázsolnak majd a gyermekeknek - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr882938328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása