CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Suba alatt: mit rejteget Borbély Lénárd alpolgármester?

2011. október 31. 10:46 - Szerkesztő73

A Csepeli Hírmondó október 28-án megjelent 10. számában Borbély Lénárd, alpolgármester úr nyilatkozott. A téma az önkormányzati választások óta eltelt egy esztendő volt. Mondhatnánk, ez közömbös, mert Borbély Lénárdnak vagy főnökének, Németh Szilárdnak és a többi jelenlegi fideszes városvezetőnek, mint a vicc beli Mórickának, mindenről ugyanaz jut az eszébe: Mindenért az előző MSZP-s vezetés a felelős. Mi ennek ellenére vegyük komolyan az alpolgármester urat! Nézzük meg, igazat mond-e Borbély úr?

A tisztségviselő a következőket állította: „… az éves működésünk körülbelül kétmilliárd forinttal kevesebbe kerül, mint az MSZP vezetése alatt.” Fantasztikus – mondtam magamnak. Mivel azonban szeretek mindennek magam is utánanézni, rákattintottam az önkormányzat honlapjára. Rövid keresés után megtaláltam a 2010. első félévi és az idei első félévi költségvetésről szóló testületi előterjesztéseket. Hogy miért az első félévi beszámolókat? Mert összehasonlítani, csak azonos időszakokat lehet, ráadásul a 2011-es esztendőnek még nincs vége. Az idei év zárásáról pedig, hiteles számokkal szerintem még Borbély úr sem rendelkezik. Bár ki tudja? A Fideszesek mindent tudnak. Elmélyedve a számokban, megdöbbentem. Hogy miért? Íme:

Tessék csak nézni a Borbély úr által is ismert számokat:

Ha a kedves olvasónak volt türelme átnézni a számokat, szerintem nem talált bizonyítékot az alpolgármester „körülbelül kétmilliárd” forintos állításának alátámasztására. Magam sem találtam. Viszont van néhány megjegyzésem:

1) Borbély úr működésről beszél. A két költségvetésben a működési kiadásokat /3/ megnézve kiderül, hogy nem igaz a „körülbelül kétmilliárd”-os működési megtakarítás.

2) Ha, a költségvetések összes kiadásait /2/ hasonlítom össze, akkor sem jön össze az alpolgármester által vizionált összeg.

3) Néha a bevételekkel is kellene foglalkozni. Ugyanis az előző MSZP-s vezetés, a jelenlegi Fideszes által „produkált” összes bevételnél, a „körülbelül” helyett, pontosan 1.839.816 eFt-tal többet hozott a konyhára. Persze ez sem jelent önmagában semmit, de az már igen, hogy az MSZP-sek a bevételeknek „csak” 62,3 %-át fordították az önkormányzat működésére. Míg a jelenlegi vezetés – az önkormányzat kevesebb bevételéből –, 10,6 %-kal többet költ működésre, mint a korábbi. Hogy volumenben mégis összejött több mint 118 millió forint /3/ a kreált kétmilliárd helyett, annak igen nagy ára van. /Lásd: 2011. évi költségvetési rendelettervezet 2. sz. melléklete./ Láthatjuk: ezt az árat a beláthatatlan következményekkel járó elbocsátások, magyarán a jól felkészült szakemberek, köztisztviselők kirúgásával, az így megtakarított százmilliókkal fizették meg a csepeliek.

VOX
 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr13342002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása