CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sáska utcai (műszaki) problémák, kivételek és kivitelezők…

2012. augusztus 29. 00:05 - csú

Borbély-Németh mutatja.PNG…avagy: Németh Szilárdnak mindent lehet?

Azért csak megkérdezem, hátha más is kíváncsi rá: műszaki okokra hivatkozva, miért nem egész Királyerdő csapadékvíz elvezetését oldják meg, miért csak a Sáska utcáét? Az emberek – esős időben –, sok helyen térdig járnak a vízben, telekrészek kerülnek víz alá. Erre már nincs pénz? Akkor miért pont erre találtak néhány milliót?... Megvilágosodtam. Eszembe jutott, hogy pár éve, éppen ezen a környéken vett családi házat Németh Szilárd, jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő, polgármester, Borbély Lénárd alpolgármester parlamenti padtársa, helyi főnöke! - Így töpreng  a soron következő, holnapi RENDKÍVÜLI képviselő-testületi ülés előtt a csepeli véletlenekről VOX. A Csepel újság úgy tudja, VOX kérdései és főként a rájuk adható válaszok igen sok csepelit érdekelhetnek. Ezért tesszük közzé azokat:

A csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülésen rendkívüli előterjesztés kerül megtárgyalásra. Borbély Lénárd országgyűlési képviselő, alpolgármester „kezdeményezésére” a testület tárgyalja a „Javaslat a Budapest XXI. kerület Sáska utcai (Hollandi út – Sáska u. 21. sz. szakaszhatár között) csapadékvíz-csatorna építéséhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítására” című előterjesztést. Az előterjesztő javaslata szerint, műszaki problémák indokolttá teszik, hogy most, a szennyvízcsatorna kivitelezésekor megépítésre kerüljön a csapadékvíz csatorna is, mégpedig úgy, hogy „a két csatorna azonos munkaárokba kerüljön lefektetésre”.  

Teljesen igaz, a lehető, legjobb, legésszerűbb megoldás. Nem ezért foglalkozom mégis a javaslattal. Eszembe jutott, hogy a június 21-i lakossági fórumon hangsúlyozottan került megfogalmazásra: "Érdemes tudni, hogy a projektben a szennyvízelvezetés megvalósítása szerepel, a csapadékvíz elvezetéséről most nincsen szó." Lám, mégis csak van kivétel! Ebben az országban, így Csepelen is, mindent meg lehet oldani. Még azt is, hogy egy korábbi bejelentés ellenére azonnal megoldjanak kisebb-nagyobb feladatokat. Már csak két baj van az előterjesztéssel:

1) Miért pont ezen a területen kezdődik a csapadékvíz-csatorna megépítése?

2) Miért nincs javaslat Királyerdő többi – esős időszakban alig megközelíthető –, utcái csapadékvíz-csatornázásának megoldására?

Kérdéseim írása közben hírtelen megvilágosodtam. Eszembe jutott, hogy pár éve, éppen ezen a környéken vett családi házat Németh Szilárd, jelenlegi országgyűlési képviselő, polgármester, az előterjesztő parlamenti padtársa, helyi főnöke! Akkor már értem. Ráadásul nem kerül milliárdokba, mint egész Csepel csatornavíz elvezetése. Pár milliócskából meg is oldható az ügy, s a polgármester mellett az utca e szakaszának és közvetlen környékének néhány lakója is jól jár. Fel sem kell még egyszer ásni az utcát, a lakóknak is csak egy alkalommal kell elviselniük „a csatorna építéssel (csapadékvíz és szennyvíz) járó kellemetlenségeket”.  Semmiség az egész! Sőt! El lehet majd mondani egy sajtótájékoztatón, hogy a lakosság igényeit figyelembe véve, megkezdődött Királyerdőben a csapadékvíz elvezetésének megoldása. Ez igen! Hát akkor? Miről beszélünk?

Azért csak megkérdezem, hátha más is kíváncsi rá: műszaki okokra hivatkozva, miért nem egész Királyerdő csapadékvíz elvezetését oldják meg? Nincs rá kellő műszaki ok? Az emberek – esős időben –, sok helyen térdig járnak a vízben, telekrészek kerülnek víz alá. Ez nem műszaki probléma? Vagy erre már nincs pénz? Vagy van, de kell másra? Akkor miért pont erre találtak néhány milliót? Azért, mert Németh Szilárd ott lakik? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr154738484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása